Edvinsson saknades mot Tyskland: "Han var risig"


16 augusti 2022
EDMONTON. Juniorkronorna säkrade andraplatsen i gruppen – utan backstjärnan Simon Edvinsson som inte kom till spel mot Tyskland.

– Han var risig och inte aktuell att spela, säger Tomas Montén till HockeyNews.se.


Efter fyra matcher kan förbundskaptenen Tomas Montén summera gruppspelet för Juniorkronornas del.

– Jag tycker "special teams" känns bra även om vi inte får så många powerplay idag. Boxplay var riktigt bra och jag tycker vi har flera kedjor som går och det känns som att vi kan använda hela laget och det är positivt. Minus är väl att vi inte är ett lag som kommer göra massa mål utan det kommer vara tajt och måste vi finna oss i, säger förbundskaptenen till HockeyNews.se.

Nu ställs laget mot Lettland i kvartsfinalen – en lurig uppgift mot ett lag som aldrig tidigare tagit sig så här långt i junior-VM.

– Det är en jättetuff nöt att knäcka. Vi möter dom väldigt sällan och har inte spelat mot dom i den här turneringen och dom går på rus och vi måste spela bättre än vad vi gjorde idag om vi ska vinna, säger Montén.

LÄS MER: Ljungman om konstnumret: "Försökte vifta på pucken och råkade träffa den"

Sverige kom till spel utan backstjärnan Simon Edvinsson som även klev av i genrepet mot Kanada inför turneringen.

– Han var risig och inte aktuell att spela, säger Montén efter segern mot tyskarna och förbundskaptenen tillägger:

– Jag tycker att vi gör det vi ska. Vi har spelat sex matcher sen vi kom hit (två träningsmatcher) och vi har lärt oss från varje match och förhoppningsvis kan vi vara på topp och göra våra tre bästa matcher här nu.