HockeyNews
PLUS

Luleå har inte gett upp kampen om Jonathan Dahlén och Leo Komarov

(24410) Jonathan Dahlén Leo Komarov
Bildbyrån

Publicerad: 15 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Luleå har inte gett upp kampen med Brynäs och Timrå.
Både Jonathan Dahlén och Leo Komarov finns kvar på norrbottningarnas önskelista.

SM-finalisterna Luleå försöker täppa till luckorna i spelartruppen efter tappen av Linus Omark och Pontus Andreasson. Norrbottens-klubben har jobbat hårt under hela sommaren utan att hitta rätt.

Arbetet fortsätter.

Två spelare som har ringats in är de kontraktslösa forwardsen Jonathan Dahlén och Leo Komarov. Dahlén tränade på måndagen med Timrå IK, som ska ha presenterat att kontraktserbjudande.

Luleå står fast vid sitt intresse för Jonathan Dahlén, 24, som i seniorsammanhang enbart spelat för Timrå i Sverige förutom i NHL och AHL.

– Han är en jätteduktig spelare, men han väntar på NHL och har väl eventuellt intresse i Schweiz också. Det är inte jättetroligt att han hamnar i Sverige ens, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Har ni fått det till er?

– Vi har bara hört lite grann om hans önskeinriktning och det har han uttalat själv också, eller agenten, att det är NHL i första hand. Han borde ha goda möjligheter tycker jag att få ett avtal där.

Leo Komarov, som förra säsongen spelade för SKA St Petersburg i KHL och vann OS-guld med Finland, ser för närvarande över sin framtid. Enligt Gefle Dagblad är han nära en övergång till Brynäs.

– Han kan vara aktuell också. Han har också uttryckt lite att han är sugen på NHL eventuellt, vi får väl se vad det blir där, säger Ulf Engman.

Vad säger du om Brynäs intresse?

– Jag läste det. Jag har inte hört det annars, men jag läste det i media.

LÄS MERUppgifter: Brynäs nära ny NHL-meriterad värvning

Luleå har flera bollar i luften och hoppas få ett resultat inom kort.

– Ja, men det är inte så enkelt med de här som är lite mer etablerade, att få dem att flytta. Det är en hel del jobb, men vi är övertygade om att det kommer att lösa sig. När i tid är svårt att säga. Vi vill gärna ha nån på plats innan serien ska börja i alla fall, säger Engman.

Har ni märkt av någon otålighet bland supportrarna?

– Ja, det märker man lite grann. Men det är relativt lugnt. Supportrarna är alltid oroliga och det måste man få vara som supporter. Man vill ju att det ska hända grejer och att det ska bli klart. Det har vi förståelse för också, säger Luleås vice general manager.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)