HockeyNews
PLUS

Djurgården om backbrist, spelarjakt – och så formeras laget för match

(24368) Marcus Ragnarsson Joakim Fagervall Michael Holmqvist
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 10 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården, med en handfull luckor i laget, gör sig redo för säsongens första träningsmatch. Backjakten pågår.
Och så här väntas man formera backpar och kedjor i mötet med Almtuna.
ANNONS

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel hann titta in på Hovet dagen före första träningsmatchen för säsongen, mot Almtuna i Märsta.

Fortfarande ska Djurgården ha in en offensiv och en defensiv toppback och en som breddar besättningen. I nuläget har Djurgården fem backar plus Huddinge-lånet Nils Strandberg Sarén.

Så hur går backjakten?

ANNONS

– Det är svårt att säga. Vi tittar i det breda perspektivet och så försöker vi hela tiden smalna av. Men det beror hela tiden var man får första nappet hur man tar vidare det andra. Vi hoppas kunna få någon på plats i närtid, för det gör det lite lättare att ta sig vidare, säger Stoppel till HockeyNews.se.

Är Cameron Schillilng aktuell ännu?

– Han finns fortfarande med i diskussionen. Men det är samma sak där. Det finns ett antal backar som fortfarande är tillgängliga, men av skattetekniska skäl är inte de disponibla förrän i oktober utan då är frågan hur vi balanserar och kalkylerar saker och ting.

ANNONS

Är det för att de har varit i Sverige tidigare som de måste vänta tills oktober innan de kommer hit?

– Bland annat. Det finns andra orsaker, säger K-G Stoppel.

Djurgården har tränat på is i en vecka och på torsdagen är det dags för första matchen. Collegemålvakten Matthew Galajda får göra debut medan Carl Lindbom är på junior-VM tillsammans med forwardsduon Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren.

ANNONS

Stortalangen Noah Östlund tar plats i en kedja med lagkaptenen Marcus Krüger och den andra Schweizhemvändaren Daniel Brodin.

På onsdagen var blivande San Jose-forwarden William Eklund med på Djurgårdsträningen liksom collegeforwarden Oskar Jellvik och collegebacken Lucas Ölvestad.

Men enligt uppgift till HockeyNews.se blir det juniorforwards som David Blomgren och Ludvig Stridh som kliver in i laget mot Almtuna.

– Vi är inte riktigt klara med vilka det blir, men det blir en junior i de två kedjorna, säger Djurgårdscoachen Joakim Fagervall.

– Vi kör med sex backar för våra juniorer spelar också match imorgon.

Vad vill du få ut av matchen mot Almtuna?

– Jag vill se det jag har sett på träningarna och det jag har sett på träningarna är intressant. Alla kombinationer kommer inte att sitta men jag vill se att det vi jobbar på sitter. Vi har två spelare (Lekkerimäki och Öhgren) som inte är här som ska in i de här femmorna och då fastställer vi det när de är tillbaka.

Fakta/Djurgårdens preliminära lag mot Almtuna

Målvakter:

Matthew Galajda (Linus Ryttar, inlånad från Väsby)

Backpar:

Linus Arnesson–Calle Odelius, Ludvig Hedström–Kevin Karlsson, Alexander Falk–Nils Strandberg Sarén.

Kedjor:

Daniel Brodin–Marcus Krüger–Noah Östlund

David Blomgren–Ludvig Rensfeldt–Tim Söderlund

Ludvig Stridh–John Norman–Olle Liss

Wiktor Nilsson–Emil Berglund–Fredrik Forsberg

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln