Förre HV71-forwarden Anton Bengtsson ny lagkapten i Rögle: "En ära"

5 augusti 2022
En före detta Röglespelare har blivit ny lagkapten i HV71.
Och en tidigare HV71-spelare blir ny lagkapten i SHL-konkurrenten Rögle.


Det blir VM-forwarden Anton Bengtsson som tar över som lagkapten i Ängelholmsklubben Rögle BK. Under sommaren bestämde sig Mattias Sjögren för att tacka för sig och avsluta sin framgångsrika karriär som hockeyspelare.

29-årige Bengtsson VM-debuterade för Tre Kronor i Tammerfors under våren 2022 och ska snart inleda sin fjärde SHL-säsong i Rögle efter flytten från HV71 2019.

– Det är en ära att få efterträda ”Sjöa”, han betydde otroligt mycket för det här laget. Hans ledarskap och så som han ledde laget vill jag ta efter nu när det blir min tur, säger Anton Bengtsson till Rögles hemsida.

LÄS MERHV71 byter lagkapten: "Gjorde ett starkt intryck redan första dagen"

I hans tidigare klubb HV71 har den före detta Rögleforwarden Taylor Matson tagit över som lagkapten efter långtidsskadade Simon Önerud.

Rögle har utsett en trio spelare till assisterande lagkaptenerna till Anton Bengtsson. Backen Erlend Lesund och forwarden Dennis Everberg får förnyat förtroende och behåller var sitt ”A” på Rögletröjan. Ny i trion är Brady Ferguson.

– Det är väldigt roligt och jag blev väldigt glad över att få frågan. Det är inget som förändras förutom att jag fåt en bokstav på bröstet. Jag ska vara den jag är och ska göra allt för att hjälpa laget att vinna, säger Ferguson till klubbens hemsida.