HV71 byter lagkapten: "Gjorde ett starkt intryck redan första dagen"


2 augusti 2022
Inför sin comeback i SHL byter HV71 lagkapten.
Amerikanen Taylor Matson blir Jönköpingsklubbens andra utländska spelare att bära ett C på HV-tröjan.

HV71:s ordinarie lagkapten Simon Önerud har genomgått en knäoperation efter en korsbandsskada och väntas inte tillbaka förrän någon gång efter jul.

Nu befordras den amerikanske forwarden Taylor Matson till ny lagkapten efter att ha varit en av de assisterande lagkaptenerna förra säsongen. Då var det Nichlas Torp som fick vikariera som lagkapten då Simon Önerud missade matcher på grund av skador.

LÄS MERLång väg tillbaka för skadade HV71-klippan: "Inte velat säga exakt"

– Ett självklart val när vi nu vet att Simon kommer att vara borta under en längre tid. Taylor gjorde ett starkt intryck redan första dagen han kom till HV71 och är mycket välförtjänt av detta, säger HV71:s huvudtränare Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

HV värvade Taylor Matson, 33, från Rögle för att vara med och leda de femfaldiga svenska mästarna tillbaka till SHL. En uppgift som han klarade med den äran.

– Jag är jättestolt över att få vara kapten i HV71 och försöker leda med mina handlingar både på och utanför isen och ser fram emot att leda den fina grupp vi har i år, säger Matson till HV:s hemsida.

Taylor Matson blir den 17:e lagkaptenen i HV71:s historia och den andra utländska lagkaptenen efter Chris Abbott, som hade den ledarrollen guldåret 2016/2017.