Stora luckor för Skellefteå att fylla – skyttekungen inte nära SHL-spel

4 augusti 2022
Joakim Lindströms framtid i Skellefteå AIK är oklar.
Och det gäller även förra säsongens skyttekung Linus Karlsson.


Skellefteå har en del svårfyllda luckor i sin laguppställning inför den SHL- och CHL-säsong som står för dörren. Evighetsmaskinen Joakim Lindström, 38, har behövt lång tid på sig för att bestämma sig om han ska satsa vidare i SHL-klubben där han öst in poäng under stora delar av 2010-talet och vunnit två SM-guld. Lindströ har ännu inte lämnat något definitivt besked om sin framtid.

För förra säsongens genombrottsman, högerskytten Linus Karlsson, som prickade in 26 mål på sina första 52 SHL-matcher, ledde framgången till ett NHL-kontrakt med Vancouver.

LÄS MERSkellefteå håller dörren till NHL öppen för forwardsduon: "Välkommen"

När HockeyNews.se talade med Skellefteås Erik Forssell i mitten av juni tränade Karlsson med Västerbottensklubben. Det gör han fortfarande. Men det ser inte ut att bli något återkomst till Skellefteå inom närtid.

Om det inte blir spel i NHL med Vancouver väntar spel i farmarligan och Abbotsford.

– Tanken är att jag kommer börja spela i AHL. Först sen är ju inte dörren helt stängd till Skellefteå men det lutar väl åt att det blir AHL till att börja med sen får vi se hur det utvecklar sig under säsongens gång och vad klubben tycker blir bäst för mig, säger Linus Karlsson till Norran.