HockeyNews
PLUS

Två svenska målvakter stannar i Ryssland nästa säsong – enligt KHL-agenten

(24169) Reideborn/Mattsson
Bildbyrån

Publicerad: 9 juli 2022

FacebookXWhatsApp

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har många svenska spelare lämnat KHL. Nu menar två svenskars agent att de kommer stanna i KHL och Ryssland.

Många svenska spelare har lämnat Ryssland och KHL efter att Ryssland invaderade Ukraina igen i februari. En del spelare har inte lyckats bryta sina kontrakt och kan behöva återvända inför säsongsstarten.


Två svenskar som kan spela i KHL nästa säsong är målvakterna Adam Reideborn och Johan Mattsson. Det menar agenten Aljoša Pilko i en intervju med ryska Sport-Express.

LÄS MER: Jakob Lilja stoppas av rysk KHL-klubb – kan krävas på flera miljoner

Flera av svenskar har lyckats bryta med sina ryska klubbar för att hitta nya klubbar utanför KHL. Det gäller bland andra Lucas Wallmark och Joakim Nordström som var först av KHL-svenskarna lämna sina klubbar. Även spelare som Theodor Lennström, Daniel Zaar och Lawrence Pilut ska ha brutit sina kontrakt nyligen.

Robin Press valde däremot att förlänga sitt kontrakt med Severstal Tjerepovets.

LÄS MER: Svenske toppbacken lämnar KHL-laget – uppges vara på väg till NHL

Både Adam Reideborn och Johan Mattsson har kontrakt med KHL-klubbar över nästa säsong. Reideborn, som senast representerade Djurgården i Sverige, har kontrakt med CSKA Moskva. Den förra Frölunda och Timrå-målvakten Johan Mattsson har kontrakt med Avtomobilist.

Det är ett fortfarande ett tag kvar för de återstående spelarna i KHL att lösa sina kontrakt inför nästa säsong. Men om man ska tro Aljoša Pilko spelar i åtminstone de två målvakterna i Ryssland nästa säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!