HockeyNews
PLUS

Tränaren lämnar allsvenska klubben: "Anklagelser och indirekta hot"

(24114) Niklas Czarnecki
Bildbyrån

Publicerad: 30 juni 2022

FacebookXWhatsApp

Anonyma brev med anklagelser och indirekta hot.
Det har fått Västerviks assisterande tränare Niklas Czarnecki att dels lämna sitt jobb men även polisanmäla det inträffade.
– Vi är både arga och ledsna för Niklas skull. Han har varit en enorm resurs för Västerviks IK, men framför allt så ska man inte behöva utstå den här typen av grova anonyma påhopp som tränare, säger Västerviks ordförande Anders Wiman.

Det var inför förra säsongen som Niklas Czarnecki återvände till Västervik som tränare, hans moderklubb.

Men nu står det alltså klart att sejouren bara blev en säsong lång.

Under torsdagen meddelade klubben att Czarnecki valt att lämna klubben efter att han under den senaste tiden fått motta anonyma brev med ett innehåll som klubben beskriver som anklagelser och indirekta hot.

"Anklagelserna är kopplade till hans uppdrag i föreningen, men är också riktade mot Czarnecki som privatperson i syfte att skada hans anseende, rykte och att få honom att lämna sitt uppdrag" skriver klubben.

Tillsammans med Czarnecki har efter samråd med klubbens styrelse polisanmält ärendet.

– Styrelsen i Västerviks IK har en absolut nolltolerans mot denna typ av anonymt påverkansbeteende och har försökt att stötta och hjälpa Niklas genom detta. Nu har det gått så långt att Niklas valt att inte aktivera den förlängning av kontrakt som skulle tagits vid i Augusti. Vi är både arga och ledsna för Niklas skull. Han har varit en enorm resurs för Västerviks IK, men framför allt så ska man inte behöva utstå den här typen av grova anonyma påhopp som tränare, säger Västerviks ordförande Anders Wiman till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det finns en människa bakom oss alla. Den individ som gör detta orsakar inte bara ett enormt lidande för Niklas, utan förstör för hela klubben som står för öppenhet, tolerans och gemenskap.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)