HockeyNews
PLUS

Växjö har siktat in sig på spelartyper: "Vill ha någon forward extra"

(24076) Henrik Evertsson/Växjö
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 26 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Växjö är ett av SHL-lagen som letar nyförvärv och följer spelarmarknaden världen över.
Sportchefen Henrik Evertsson är väldigt tydlig med vilka spelartyper han vill ha in.

Växjö har kommit en bra bit i sitt lagbygge med backvärvningar som Lukas Bengtsson och Brian Cooper och forwardsvärvningar som Joachim Blichfeld, Kalle Kossila och Manuel Ågren.

– Vår målvaktssida är klar. Det var den redan från start. Vi har en back och två forwards kvar som vi ska ha in förhoppningsvis innan första veckan i augusti, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till HockeyNews.se.

Växjö fortsätter med Emil Larmi och Adam Åhman som målvaktspar. Men under sommaren tror sig Henrik Evertsson alltså ha förstärkt både backbesättningen och forwardssidan.

LÄS MERVäxjöback blev utbränd – och annat stort frågetecken inför SHL-starten

– Ja, haha. Möjligheten finns ju och det ska vi väl klara av. Ju närmare du kommer att det faktiskt ska starta igång, desto närmare kommer du också balansen för att sajna någon för att få ditt lag klart eller sajna någon för att han är det absolut bästa alternativet för dig. Den balansen är det viktigt att hålla koll på.

Lakers sportchef preciserar vilka spelartyper han söker.

– Vi ska ha en defensiv back, det är det vi vet. Och omvänt på forwardssidan. Vi är inte ute efter några rena defensiva spelare utan det måste vara viss produktion i dem, säger Evertsson.

Växjö brukar se till att ha förhållandevis många forwards som i grunden är centrar.

LÄS MERViktor Fasth är tillbaka i Växjö: "Någon man lyssnar på när han pratar"

– Vi skulle kunna klara oss på centersidan som den ser ut nu, men vi skulle kunna ta en center också, om det visar sig vara rätt för oss. Vi brukar spela med ganska många centrar. Det i sig är inget problem.

Växjö vet att den defensivt skicklige centern Victor Stjernborg blir borta i flera veckor i augusti på junior-VM i Kanada.

– Det är väl anledningen till att vi kommer att gå in med någon forward extra. Vi har också ”Manne” (Manuel) Ågren som har varit långtidsskadad och som också kommer att behöva kanske augusti på sig innan han är tillbaka, säger Henrik Evertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)