HockeyNews
PLUS

Luleå behåller sina lagbyggare – skriver långtidskontrakt med klubben

(24068) Stefan Nilsson Ulf Engman Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 23 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Luleås guldsatsning med lagbyggarna Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman i spetsen blir intakt.
Luleås GM-duo har skrivit på ett nytt långtidskontrakt.

Kort före Luleå Hockeys årsmöte på onsdagskvällen berättade klubben att general manager Stefan Nilsson och den vice general managern Ulf Engman förlängt sina kontrakt med klubben i ytterligare tre år. Det innebär att de blir kvar till och med våren 2026.

– Vi är oerhört nöjda med det arbete som ”Skuggan” och Engman gjort för Luleå Hockey i sina roller som sportsligt ansvariga för vår herrverksamhet. Det är två personer som kompletterar varandra väl och som hittat goda arbetsformer tillsammans med tränarna för att säkra att vi är att räkna med säsong efter säsong, säger Luleås vd Stefan Enbom till klubbens hemsida.

LÄS MEROmdiskuterat avgörande: "Vi skulle ha spelat vidare nu"

Den förre storspelaren och SM-guldvinnaren Stefan ”Skuggan” Nilsson, 54, blev huvudcoach i Luleå 2016, men fick lämna jobbet tio månader senare, i februari 2017. Då tog han över som general manager och har varit det sedan dess.

Ulf Engman, 46, tog sin roll bredvid Nilsson under 2017 efter att ha jobbat med Tre Kronor, i huvudsak som videocoach, och var då med och vann både VM-guld och tog OS-silver innan han lämnade förbundet efter World Cup.

Under Nilssons och Engmans ledning har Luleå de senaste fyra åren tillhört den absoluta toppen i SHL och föll i finalen mot Färjestad i våras.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)