HockeyNews
PLUS

Omdiskuterat avgörande: "Vi skulle ha spelat vidare nu"

(24066) Jon Cooper
Youtube/Sportsnet

Publicerad: 23 juni 2022

FacebookXWhatsApp

TAMPA. Mästarnas tränare Jon Cooper lämnade presskonferensen efter att bara ha svarat på en fråga.

Avgörandet var omdiskuterat efter att Colorado eventuellt spelat med sex utespelare vid avgörandet.

– Min hjärta brister för mina spelare. Det blir svårt att prata för mig nu, säger Cooper.


Mycket av eftersnacket i Amalie Arena handlade om att Colorado eventuellt spelade med sex utespelare på isen efter ett för tidigt byte.

– Ni kommer se vad jag menar när nu ser avgörandet i efterhand. Det är svårt för mig att sitta här och prata nu. Mitt hjärta brister för mina spelare eftersom vi antagligen skulle ha spelat vidare just nu. Jag kommer vara tillgänglig och prata mer i morgon, säger Jon Cooper innan han reser sig upp och lämnar rummet.

Victor Hedman gjorde ett vackert solomål i matchen som inte hjälpte den här kvällen och nu kommer laget ha kniven mot strupen i nästa match i Denver.

– Vi tog inte vara på det här och det blev förlust på övertid och det är svårt att svälja den. Nu måste vi åka dit och fokusera på en match bara, säger Hedman.

Det här blir en ny utmaning för Tampa Bay som måste vända ett 1–3-underläge.

– Det är en situation som vi inte varit i tidigare men vi får ta det match för match. Det är upp och ner i finalen men vi måste kliva upp imorgon och gå till jobbet som vanligt, säger Hedman.

Den officiella matchrapporten visade att Colorado hade sex utespelare på isen plus målvakten, något som sedan korrigerades.

Efteråt publicerade NHL ett kort uttalande om det hela.

"En utvisning för sex man på isen är en bedömningsfråga och kan göras av alla fyra domare på isen. Efter matchen träffade ligan domarna som vanligt och när målet diskuterades tyckte ingen av domarna att det fanns någon regelvidrighet i samband med målet", skriver man.

En tung kväll för mästarna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)