HockeyNews
PLUS

SHL-profilen återvänder till Europa: "Har hört mycket positivt"

(24037) Matt Donovan
Bildbyrån

Publicerad: 20 juni 2022

FacebookXWhatsApp
NHL- och VM-meriterade Matt Donovan vänder tillbaka till Europa.
Den före detta Frölunda- och HV71-backen är klar för en ny klubb.

Det är den svenske general managern Jan-Axel Alavaara som värvar Matt Donovan till den tyska toppklubben Adler Mannheim. Donovan flyttade hem till USA efter degraderingen till Hockeyallsvenskan med HV71. Den senaste säsongen har den 32-årige amerikanen spelat i AHL-laget Milwaukee där han har varit assisterande lagkapten och poängbästa back med 40 poäng (8 mål, 32 assist) på 76 matcher.

LÄS MERSuperintresset för Luleå: "Ligger långt över tidigare rekordnivåer"

Nu bär det av till Tyskland och Mannheim.

– Matt en är väldigt stabil allroundback som har spelat en viktig roll i alla sina klubbar under de senaste åren. Han behärskar också  powerplay-spelet, vilket var ett viktigt kriterium i vårt urval. Vi är glada och stolta över att Matt har bestämt sig för att komma till Adler trots några andra erbjudanden från Europa, säger Alavaara till Adler Mannheims hemsida.

Matt Donovan gjorde två bra säsonger i Frölunda mellan 2016 och 2018 då han bland annat var med och vann Champions Hockey League. Till HV71 kom han under coronapandemin i slutet av januari 2021 och hade en skadefylld vår.

LÄS MERBurra: "Du kan tänka dig vilket rus det var när André fick avgöra i sudden"

Efter en stark säsong i AHL är han redo för en flytt till Tyskland.

– Jag gläder mig mycket åt att komma till ett nytt land, ett nytt folk, en ny liga och Adler. Jag har hört mycket positivt om klubben. Min familj och jag kan inte vänta på att få komma till Mannheim och uppleva fansen och att den nya säsongen ska börja, säger Donovan till sin nya klubbs hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!