HockeyNews
PLUS

AIK nära presentera coachlösning – ryske målvakten på väg bort

(24004) Zabel Chomtjenko
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Succémålvakten Pavel Chomtjenko är så gott som borträknad i AIK.
Klubben är nu nära att göra klart med en ny assisterande coach.

AIK har hämtat tillbaka målvakten Claes Endre, som har varit i Björklöven. Den senaste säsongens ryske målvaktsetta Pavel Chomtjenko är däremot på glid bort från Stockholmsklubben.

– Vi får se om han blir kvar, men som det ser ut nu blir han inte det, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se.

Istället kan Niklas Lundström, som lånades in från Linköping under förra säsongen, bli den som får bilda målvaktspar ihop med Endre. Expressen var först med nyheten om Lundströms förlängning med AIK.

LÄS MERAIK värvar från konkurrenten – ny back klar för klubben

AIK har ingen assisterande tränare till Anton Blomqvist sedan det blev klart att Mikael Sundell flyttar tillbaka till Örnsköldsvik och Modo. Vita Hästens förre huvudcoach, ex-djurgårdaren Tony Zabel, har kopplats ihop med AIK, men Anton Blomqvist tonar ner det ryktet.

– Det blossade upp större än vad det var och jag tror att det kanske var tacksamt att göra storyn med tanke på hans Djurgårdskoppling, säger Blomqvist.

– Jag har träffat Tony och pratat hockey med honom. Det har jag gjort med många. Sedan betyder inte det att vi skulle jobba ihop.

AIK har under en längre tid fört samtal med ett antal kandidater.

– Vi håller på och träffar folk och är väl väldigt nära. Jag hoppas verkligen vi hittar en lösning inom kommande veckor. Man vill kunna sätta sig ner och planera och få in honom i det tänk vi har haft tidigare och även lyssna till vad han har för erfarenheter från sitt så man får en samsyn på allting, säger Anton Blomqvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!