HockeyNews
PLUS

Djurgården om drömbacken och jakten på fler nyförvärv: "Till freds"

(23902) Erik Gustafsson/Tre Kronor VM 2022
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården tänker förstärka laget med tre backar.
Klubben tänker ha tålamod när det kommer till VM-backen, den NHL-meriterade drömspelaren Erik Gustafsson.

Stockholmsklubben Djurgården jobbar på under försäsongen. Spelarna förbereder sig för den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan och den sportsliga ledningen med sportchefen K-G Stoppel i spetsen följer spelarmarknaden för att hitta ytterligare värvningar.

Fem backar är klara. Fler ska in.

– Vi ska egentligen ha in tre backar till. Där är det också beroende lite på vilka namn som finns och hur bygger vi det. Vi analyserar dagligen, säger Stoppel till HockeyNews.se.

Utan att avslöja i detalj vad Djurgården är ute efter på backsidan säger han:

– Det är offensiva kvaliteter kontra stabilt defensivt. Då får det lite efter hur det ser ut från vecka till vecka och vad marknaden säger styra vilket pussel vi lägger.

Har ni fått någon klarhet i hur Fredrik Claesson och Erik Gustafsson ser på Djurgården och sin framtid?

– Nej, egentligen inte. De tittar också lite på vad marknaden säger. Min spontana tanke är nog att de spelarna är i ett senare skede för oss. Vi är nog inte första prioritet om man säger så.

LÄS MERLeksands nervösa väntan – kontraktslös Hrivik ser över sina möjligheter

K-G Stoppel har liksom alla andra kunnat konstatera att Erik Gustafsson gjorde en stark VM-turnering med Tre Kronor. 30-årige Gustafsson spelade nästan 19 minuter per match och gjorde sju assist på de åtta VM-matcherna fram till kvartsfinalen mot Kanada.

– Precis, då känns det bara onödigt att sitta och tro och hoppas. Då får det blir en senare fråga.

Djurgårdens sportchef ser att det kommer att finnas riktigt bra spelare tillgängliga på marknaden eftersom endast ett fåtal jobb i Schweiz finns lediga och SHL-klubbarna har kommit en bra bit på väg under silly season.

– Jag känner att det har börjat fyllas på (i SHL) så det kommer att finnas spelare som behöver ett arbete.

Är det bättre spelare än tidigare år?

– Det borde det vara. För hur det än är så kommer det att finnas en massa duktiga spelare, både svenskar, finnar och nordamerikaner som har varit i KHL, men som inte har för avsikt att åka tillbaka dit. Då är det bara att konstatera att SHL efter kanske Schweiz, som har sina begränsningar för importer, har hög status.

LÄS MERVM-backen: "Kommer jag hem så är det Djurgården jag ska spela för"

Stoppel fortsätter:

– Och fyller man på där kommer det per automatik bli över någon annanstans. Det är klart att då borde det bli spelare som normalt skulle vara i SHL inte får plats i SHL.

Djurgården har för närvarande idel vänsterskyttar på backsidan.

Behöver ni en högerskytt också?

– Till viss del tittar vi naturligtvis på det. Kan vi få en duktig rajtare är det jättebra, men hittar vi inte det får vi hitta en duktig leftare. Vi känner oss till freds med det vi har nu, som gör att vi kan arbeta i lugn och ro och inte känna panik att vi måste få in spelare. Vi kan tålmodigt bygga vidare, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!