HockeyNews
PLUS

Karjalaturneringen på väg att flyttas – spelas inte i ryskägda arenan

(15008) Hartwall Arena
Tomi Hänninen/Bildbyrån

Publicerad: 30 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Karjalaturneringen i Finland i november ser ut att flytta på sig kommande säsong.
Ryskägda Hartwall Arena är inte längre en möjlighet.

Mycket talar för att Åbo får ta över Karjalaturneringen från Helsingfors i november i år. Vanligtvis spelas matcherna i Hartwall Arena. Karjalaturneringen ingår i Euro Hockey Tour och med Finland, Sverige, Tjeckien och numera Schweiz istället för Ryssland, som deltagare.

Men på grund av Rysslands invasion av Ukraina är det inte en arena som Finlands ishockeyförbund nyttjar. Numera kallas arenan kort och gott Helsingforshallen. Och nu är det på väg att fattas beslut om att Åbo blir spelort i november 2022.

LÄS MEROskarshamn kan ha gjort ett VM-fynd: "Hoppas jag får en stor roll"

– Det håller fortfarande på att bekräftas och man tittar på alternativ, men det kommer troligen att spelas i Åbo, säger Harri Nummela, ordförande i Finlands hockeyförbund, till Iltalehti.

Finland övergav den ryskägda arenan i Helsingfors när Ryssland startade krig mot Ukraina. VM 2022 har spelats i Nokia Arena i Tammerfors och den gamla Ishallen i Helsingfors.

– I nuläget är Helsingforshallen (Hartwall) inget alternativ. Men vi vet inte vad som kommer att hända med Helsingforshallen. Man tror och hoppas att en sådan arena i huvudstadsområdet ska fungera och vara i bruk. Jag tror att det går att hitta en lösning, säger Harri Nummela.

Det finns potentiella köpare.

– Jag ser inte att Hockeyförbundet skulle kunna vara inblandat på något sätt. Enligt min mening räcker inte våra ekonomiska resurser till för ägande eller samägande på något sätt.

Nästa års VM kommer att spelas i Nokia Arena i Tammerfors och i Riga i Lettland. För att sprida hockeyn i Finland är Åbo ett bra val.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!