HockeyNews
PLUS

Vill mörka William Nylanders kedja: "Ni får sitta tajt och vänta"

(23767) William Nylander/Tre Kronor VM2022
Kalle Parkkinen/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. William Nylander är redo att spela för fullt för Tre Kronor och kommer att spela i en toppkedja och i powerplay.
Men förbundskapten Johan Garpenlöv mörkar kedjor och uppställningar i VM-mötet med Norge.
– Vi har funderat naturligtvis och vi kommit fram till nånting som vi släpper ikväll. Så ni får sitta tajt och vänta på laguppställningen, säger han.

Ett fullt friskt och skadefritt Tre Kronor har två matcher kvar i gruppspelet innan det är dags för VM-kvartsfinal på torsdag i nästa vecka.

Tre Kronor behöver vinna både mot Norge och Lettland för att bli sämst tvåa i gruppen. På lördagen kom första förlusten i VM, 2–3 på övertid mot USA.

– Jag tyckte som jag var inne på igår att vårt, som vi kallar det, prestationstillstånd inför match i första perioden, det var inte dåligt men det var inte så bra som vi önskar och vill vara. Det måste vara bättre idag. Har vi det kommer de andra delarna som inte funkade igår i första perioden stämma också. Vi kommer att trycka på starten och att vi är redo för spel och att vi går som vi har gjort tidigare i turneringen, säger Johan Garpenlöv.

LÄS MERLeksands Lang överöst av glada meddelanden: "Lite overklighetskänslor"

Tre Kronors förbundskapten ska ha in William Nylander i en toppkedja med antingen Lucas Wallmark eller Joel Kellman som center.

– Det kommer att blir lite förändringar i och med att ”Nyllet” ska in. Ibland blir det en kedjereaktion så att det flyttas i alla och ibland är det bara i två. Vi får se var det slutar, säger Garpenlöv hemlighetsfullt.

Nylander kommer att matchas som om han hade varit med under hela VM.

– Ja ja ja. Det har alla gjort som kommer in här. De spelar fullt ut i matcherna. Det finns ingenting att vänta på, om han inte har nån typ av skada, men det har han inte för då hade han tackat nej, säger Garpenlöv.

Norge har haft ett tufft, VM men klarar sig kvar i A-gruppen.

– Det är ett strukturerat lag. De gör samma sak hela tiden. Bra skridskoåkare. Saknar kanske lite spets och deras backsida är kanske deras svaghet. För oss handlar det om att komma till den här matchen i rätt tillstånd och spela vårt spel. Gör vi det på en hög nivå kanske det inte blir som mot Österrike, men vi kommer att få matchen över på vår sida då, säger Garpenlöv.

LÄS MERKellman eller Wallmark blir center bredvid Nylander – Garpenlöv om valet

En topp två-plats i gruppen är vad Tre Kronor siktar på.

– Det betyder mycket, att slippa flytta (till kvartsfinal i Helsingfors). Och man kommer förmodligen, om man får säga det, få ett lite enklare motstånd i en kvart. Vi kommer att ha fokus på att vinna de här två matcherna.

Det där med enklare motstånd i VM-kvarten vill Garpenlöv förtydliga:

– Det betyder inte att man vinner matchen, men man får en papperet lite enklare kvartsfinal.

Han fortsätter:

– Jag såg två perioder av Schweiz-Kanada (6–3) och då såg Schweiz bra ut. Vi mötte dem i Globen innan vi åkte och de har ett bra lag. De har fått in bra förstärkningar och de har varit uppe i toppen. Vi slog dem i finalen (VM 2018) på straffar. De är tuffa att möta, spelar med hög fart och jag tycker att de har blivit lite mer fysiska i sitt sätt att spela. Om vi nu skulle få möta dem skulle vi få fullt upp, säger Tre Kronors förbundskapten.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)