HockeyNews
PLUS

Därför har Lucas Wallmark saknats i två VM-matcher: "Människa igen"

(23742) Lucas Wallmark/Tre Kronor VM
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 20 maj 2022

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. Lucas Wallmark är tillbaka i Tre Kronor och tränar med laget. Han är redo för spel mot USA på lördagen.

Mitt under VM däckades Lucas Wallmark. Han har missat de två senaste matcherna mot Storbritannien och Finland. Men på fredagen var han tillbaka i isträning med laget.

– Nu är man människa igen. Jag åkte på en matförgiftning så jag vare lite nere ett tag. Tur att man är norrlänning, hehe, säger Wallmark som är på gott humör.

Vad åt du för något?

– Jag åt, det måste ha varit en dålig kyckling eller nånting. Det var inget roligt, men jag gör det hellre nu än senare i turneringen. Skönt att ha gjort bort det.

LÄS MERTre Kronors drömförstärkning – William Nylander kommer till VM

Tur i oturen så var det ingen annan i laget som råkade illa ut.

– Man var inte den starkaste. Det kanske man inte är vanligtvis heller, men framför allt inte då. Det var inget roligt men som tur var gick det över på bara något dygn. Det var skönt.

Tre Kronor har kunnat addera flera spelare under Wallmarks frånvaro och i segermatchen mot Finland (3–2 på straffar) gjorde både Dallas-centern Jacob Peterson och Los Angeles-forwarden Carl Grundström VM-debut.

– Så klart jättebra spelare som har kommit in och gruppen är ännu bättre. Grym energi också i laget och i gänget. Riktigt roligt. Vi är förväntansfulla och laddade.

På fredagen blev det officiellt att Toronto-stjärnan William Nylander har tackat ja och kommer till VM. Frågan är nu vem som får vara center bredvid Nylander.

– Det blir väl huggsexa om det… Det är en stjärna. En artist. Han kommer att komma hit och göra laget bättre så klart. Det är en otroligt offensivt skicklig spelare. En grym förstärkning.

LÄS MER: Kellmans och Fribergs kamp mot den finländske VM-jätten

Under VM har det blivit klart att Lucas Wallmark ska spela för Zürich-klubben ZSC Lions kommande säsong. Tidigare under våren köpte han ut sig från sitt KHL-kontrakt med CSKA Moskva för ett mångmiljonbelopp. Han ville inte vara kvar i Ryssland efter krigsutbrottet. Nu väntar spel i Zürich.

– Jag har hört mycket bra om klubben, en riktigt bra organisation, konstaterar Wallmark.

Härnäst väntar VM-match mot USA redan klockan 11.20 på lördagen.

– Det kommer nog att spela rätt fysiskt så det kommer att bli roligt. En viktig match för båda lagen. Det gäller att vi är redo, säger Lucas Wallmark.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)