HockeyNews
PLUS

Garpenlöv bekräftar HockeyNews.se:s uppgifter – NHL-trion på väg till VM

(23666) Peterson Ullmark Pettersson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Förbundskapten Johan Garpenlöv bekräftar uppgifterna som HockeyNews.se publicerade under tisdagskvällen.
Dallas-centern Jacob Peterson kommer till VM och man jobbar på att få in Boston-målvakten Linus Ullmark och Pittsburgh-backen Marcus Pettersson.
ANNONS

Tre Kronor hade inga svårigheter att besegra Storbritannien. Efter Ramus Asplunds 1–0 efter 13 sekunder blev britterna skakade och kom aldrig nära nånting egentligen.

– Vi pratade om att komma ut i första perioden direkt från första tekningen och vara påslagna och ta oss an den här uppgiften på ett bra sätt och det gjorde vi. Vi gör mål i första bytet och sedan rullar det på. Vi leder med 5–0. Sedan kan vi spela av matchen på ett bra sätt tycker jag. Jag är jätteglad med responsen från laget. Det kändes mycket tryggare att spela period två och tre när man får den starten, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

ANNONS

LÄS MERTre Kronor på väg att få ytterligare tre NHL-förstärkningar

Los Angeles-forwarden Carl Grundström väntas ansluta inför Finlandsmatchen på onsdagskvällen. Och Dallas-centern Jacob Peterson är klar.

– Vi har en som är på väg in som är ute nu då, Peterson, en center. Vi behöver centrar, vi är kort på centersidan speciellt när (Lucas) Wallmark är borta, säger Garpenlöv.

ANNONS

Lucas Wallmark missade matchen mot Storbritannien och det är oklart om han kan spela mot Finland. Peterson, som har spelat hos både Frölunda och Färjestad i SHL, blir en förstärkning offensivt.

– Han är en spelskicklig smart center. En lite undanskymd roll i Dallas men passar in i vårt sätt här tycker vi med tanke på hur han spelar hockey egentligen. Det var egentligen den enda centern där ute som vi kan plocka in, säger Johan Garpenlöv.

Som HockeyNews.se har berättat jobbas det på att få in Boston-målvakten Linus Ullmark och Pittsburgh-backen Marcus Pettersson.

ANNONS

– Linus Ullmark är en bra målvakt. Marcus Pettersson är en bra back. Det är två spelare som skulle förstärka vårt lag.

LÄS MEREk: The nightmare on Rasmus Dahlin street

Är de på väg hit?

ANNONS

– Det är mycket möjligt. Det är så många saker som ska komma till för att de ska vara här. Det är exitmöten, det är försäkringar och det är coronatester som gör att det fortfarande är osäkert, men förhoppningsvis, om allt går igenom så kommer de att vara här.

Hur det blir med Toronto-forwarden William Nylander och VM är ännu inte bestämt.

– Jag har kontakt med honom och där står det just nu, säger Garpenlöv.

ANNONS

Skellefteåbacken Jonathan Pudas fick spela forward mot Storbritannien eftersom Tre Kronor bara hade tio forwards. Förhoppningen är att han ska slippa göra det även mot Finland.

– Det beror på hur många spelare vi får in till imorgon. Vi vill gärna ha honom som back istället för forward, säger Garpenlöv.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln