HockeyNews
PLUS

Nya Brynäs-stjärnan om sitt klubbval och om fler som är på gång...

(23588) David Sklenicka/Brynäs
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 13 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Brynäsvärvningen David Sklenicka, 25, ska spela sitt fjärde VM för Tjeckien.
Backstjärnan berättar vad som fick honom att välja Brynäs – och att fler värvningar är på gång.

För en och en halv vecka sedan blev det officiellt att Brynäs skrivit tvåårskontrakt med den skicklige tjeckiske tvåvägsbacken David Sklenicka, som trots att han bara är 25 år snart har fyra VM på meritlistan förutom OS i Peking. I höstas inledde han sin tredje säsong i KHL-klubben Jokerit, men han avslutade den i Kärpät.

– Den här säsongen kanske har varit den tuffaste för mig för det har varit mycket saker som vi inte kan kontrollera. Som Rysslands krig mot Ukraina. Det var inte bra så jag är kanske lite glad att det är över. Jag har spelat tre år i Jokerit och i slutspelet varje år är det något som har hänt. Jag behöver byta luft eller stad och land. Jag är glad att jag kan åka till Sverige nästa säsong, säger Sklenicka till HockeyNews.se när vi möts i den mixade zonen i VM-arenan i Tammerfors.

När Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari drog sig Jokerit ur KHL-slutspelet.

– Vi förberedde oss för slutspelet mot Spartak Moskva, men sedan kriget startade fick vi bara ett meddelande att vi drar oss ur KHL och vi är klara för säsongen. Vi blev väldigt upprörda över allt som hände (med kriget), men vi respekterar situationen och kan inte göra nånting.

LÄS MERMikko Manner om Brynäs finska stjärnvärvning: "En vinnarskallekille"

David Sklenicka fortsatte norrut i Finland och spelade för Kärpät i den finska ligan. Jokerit upplöstes, men han kommer att bli lagkamrat med Hannes Björninen, den finske VM-centern, i Brynäs om bara några veckor.

Sklenicka om spelaren som Brynäscoachen Mikko Manner I en intervju med HockeyNews.se kallade för ”vinnarskallekille”:

– Han är en tvåvägsforward som kan spela powerplay och boxplay och har riktigt bra i egen zon och vid tekningar. Jag tycker att han är en väldigt bra spelare och alla lag behöver en sån kille. Jag är väldigt glad att han ska till Brynäs också.

Och en annan Jokerit-spelare som det ryktas om till Brynäs är målvakten Anders Lindbäck.

– Jag tror att Anders (Lindbäck) ska dit och kanske en kille till från Kärpät, men jag vet inte än.

David Sklenicka hade inget svårt val när Brynäs kom på tal.

– När jag pratade med sportchefen Johan Alcén sa han väldigt bra saker till mig och jag ser jättemycket fram emot nästa säsong.

Har du pratat med Mikko Manner än?

– Han messade mig strax före Czech Hockey Games och är ju assisterande coach för Finlands landslag, så jag träffade honom där, men vi skakade bara hand för det fanns inte tid att prata, men kanske under den här turneringen eller efter så kan vi nog snacka lite mer, säger Sklenicka.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)