HockeyNews
PLUS

NHL-backen reste 32 timmar för att se finalen: "Ringde min kompis mitt i natten"

(23584) Christian Jaros
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 12 maj 2022

FacebookXWhatsApp

LULEÅ. Det var i Luleå som Christian Jaros fostrades till en NHL-back.

Nu är han tillbaka för första gången på fem år – efter en 32 timmar lång resa som startade i Budapest. 

– Jag ringde min kompis mitt i natten och sa att vi måste dra. Jag körde först fem timmar för att plocka upp honom och tre timmar till för att komma till flygplatsen, säger Jaros till HockeyNews.se.

2013/14 gjorde Christian Jaros sin första säsong i Luleå Hockey juniorlag. 

Samma säsong spelade han U18-VM och året efter SHL-debuterade slovaken för årets SM-finalister.

I dag när Luleå värmde på is under förmiddagen dök han upp på läktaren i Coop Norrbotten Arena – den här var en match som han vägrade att missa även om det krävdes en lång resa på 32 timmar som startade i Budapest.

– Jag ringde min kompis på natten, runt klockan 01.00 och sa att vi måste dra. Han kunde inte ta bilen själv utan jag körde fem timmar för att hämta upp honom och ytterligare tre timmar till flygplatsen, säger Jaros och fortsätter:

– Sen flög vi till Skavsta och tog en Uber till Arlanda och sov några timmar där innan vi tog oss upp hit till Luleå. Det tog runt 32 timmar men jag kände att jag inte ville missa det här.


Efter tre säsonger i Ottawa och ett år i San Jose så spelade han för New Jersey Devils i vinter och den tidigare Luleåbacken var dessutom med och spelade OS för Slovakien.

Han har längtat efter att få besöka Luleå igen.

– Det är fem år sedan jag var här senast. Nu är det bara att hoppas att det blir en seger ikväll för då kommer det koka i stan, jag kommer göra allt för att stötta grabbarna ikväll, säger Jaros.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)