HockeyNews
PLUS

Hemvändande stjärnan och stortalangen skadade i Djurgården

(23506) Marcus Krüger-Liam Öhgren
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 7 maj 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens stjärnvärvning Marcus Krüger blev skadad i slutspelet i Schweiz. Och det blev även Liam Öhgren när han var lagkapten då Småkronorna vann VM-guld i U18-VM.

Marcus Krüger är hemma i Stockholm. OS-centern har skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården för att till att börja med hjälpa laget tillbaka till SHL.

Men den dubble Stanley Cup-mästaren råkade ut för en skada när han spelade final med Zürichklubben ZSC Lions och kunde inte spela i avgörandet mot Zug.

– Han missade de sista matcherna med en knäskada så han är borta sex veckor någonting. Han gick sönder när de ledde med 3–2 (i matcher) och han missade de sista två matcherna, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Snart 32-årige Marcus Krüger gjorde under sin tredje och sista säsong i Zürich sin bästa säsong poängmässigt och gjorde 27 poäng (8 mål, 19 assist) på 45 matcher.

– Han är redan på plats och rehabar faktiskt. Han kom hit (under torsdagen). Han är jävligt motiverad. Man blir nästan fascinerad att han dyker upp. Han landade i onsdags, säger K-G Stoppel.

LÄS MERDjurgårdens nästa drag – värvar poängstark back: "Jätteglada"

Djurgården hade flera av sina stortalanger med när Småkronorna bärgade ett nytt VM-guld på U18-nivå. Forwarden Liam Öhgren var lagkapten och gjorde tre mål och sex assist på sex matcher. Han ingår i truppen i Hockeyallsvenskan, men blev skadad under turneringen i Tyskland.

– Han hade problem med en fot. Det är förmodligen en gaffelsprängning. De kan ta lite tid innan det läker, men man kan köra andra saker. Det är inga konstigheter, säger K-G Stoppel.

Hur är skadeläget i övrigt under försäsongen?

– Alla är på och gnuggar för fullt. Vi gnuggar tillsammans nu hela tiden och har gjort om upplägget lite. Dels behöver vi komma samman som grupp, dels är många unga och de behöver guidning och ledsagning för att träna bra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!