Rögle reducerade semifinalserien efter målexplosion i den andra perioden

(23272) Rögle

Publicerad: 20 april 2022

Fem mål i den andra perioden varav tre från Rögle-spelare blev nyckeln bakom segern för Rögle.
Det är nu reducerat fram till 1–2 i matcher för Färjestad.

Den första perioden handlade till stor del om Christoffer Rifalks kamp mot Färjestads skyttar och det var till stor del Rifalk som höll Rögle kvar i matchen under den första perioden.

I den andra perioden blev det målfest i Catena Arena. Mellan spelminut 22 och spelminut 30 blev det hela fem mål och det var Rögle som kom ut ur den slagväxlingen i ledning. 3–2 till hemmalaget var ställningen inför den tredje perioden.

En tredje period som blev mållös och precis som i den första stod Christoffer Rifalk i Rögles mål för ett antal svettiga räddningar.

De tryckte på bra och vi var inte riktigt där från start men samtidigt är det mitt jobb att hålla oss kvar i sådana situationer och sen kommer gubbarna upp med tre mål efter det, säger Rögles målvakt Christoffer Rifalk efter matchen i C More

Rögle – Färjestad 3–2 (0–0, 3–2, 0–0)