HockeyNews
PLUS

Fagervall: "Jag har svikit de som trodde att jag kunde hjälpa"

(22997) Joakim Fagervall
Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Joakim Fagervall kom in i Djurgården i hopp om att kunna rädda kvar laget i SHL – men lyckades inte med uppgiften.
– Vi är emot att tävla i svensk hockey, men vi utsätter unga spelare för sådana här matcher, säger Fagervall.



Under lördagskvällen stod det klart att Stockholm står utan lag under SHL säsongen 2022/2023. 

Efter en usel säsong kom Joakim Fagervall in den 25:e januari med ett enda mål: Att rädda Djurgården kvar i hockeyns finrum. Efter många lyckade resultat och stundtals positiv trend med vinster om varannat lyckades Stockholmsklubben inte ta sig över strecket om negativt kval.

Istället fick laget göra upp med Timrå om vilket lag som skulle stanna kvar i högsta serien. Resultatet blev att Djurgården blev svepta i fyra matchen.

– Min känsla är att jag svikit de som trodde att jag skulle hjälpa och rädda. Timrå var väldigt förberedda på den här kvalserien, både mentalt och spelmässigt, säger Fagervall.

Fagervall menar att i perioder under matchserien har Djurgården gjort det okej men Timrå har hanterat det på ett bra sätt. 

– Blir det 4–0 talar det sitt tydliga språk. Timrå var bättre än oss. 

LÄS MER: Ek: Deppa – men knyt sen näven och visa att Djurgården hör hemma i SHL

Djurgårdstränaren säger att soppan tog slut mot Örebro även om man sprattlade till lite mot Frölunda borta.

– Man ska vet vad man utsätter de här unga spelarna för i den här situationen. Det jag tycker är tuffast är att se alla i ögonen. Vi är emot att tävla i svensk hockey, men vi utsätter unga spelare för sådana här matcher. Det sätter spår och ärr i unga spelare. Man sätter allt på spel, det är inte bara positivt för de som vinner utan väldigt jobbigt för de som förlorar. 

Fagervall fortsätter:

– Trots att jag varit med under en väldigt lång tid har jag aldrig upplevt detta rent känslomässigt. Djurgården är ett väldigt stort varumärke, inte bara ett hockeylag, och så ska man försvara det på det här sättet.

Joakim Fagervall har två år kvar på kontraktet och stannar kvar så länge Djurgården vill.

– Jag har ingen annan avsikt, det är ett ärofyllt uppdrag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!