HockeyNews
PLUS

Djurgårdschefens kritik: "Gäller att ta beslut på isen som ger energi"

(22966) Marcus Sörensen/Djurgården
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Sportchefen K-G Stoppel har försökt lappa ihop ett trasigt Djurgården. Efter ännu en förlust mot Timrå i kvalet och med ena benet ur SHL är han kritisk till flera av sina ledande spelare.
– Det gäller att ta beslut på isen som ger energi och inte dränerar laget, säger Stoppel.

Det var tungt sinne på många i Djurgården och bland de drygt 7 000 åskådarna på Hovets läktare. Timrå knep en tredje seger i rad i SHL-kvalet och behöver bara en seger till eftersom medelpadingarna har en 3–0-ledning i matcher efter 5–3-segern på Hovet.

– Jag tycker att vår felprocent i vårt spel är för hög för att vi ska kunna matcha. Jag tycker vi hjälper Timrå lite väl mycket i lägen där vi tappar vår markering. Väldigt mycket ABC-grejer som borde sitta där, men det finns naturligtvis en anledning till att man missar i såna lägen, säger Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall.

Timrå ryckte till sig en 4–1-ledning i början av den tredje perioden sedan Djurgårdscentern Émile Poirier åkt på en utvisning för en slashing i anfallszonen. Ty Rattie sköt matchvinnande 4–1.

LÄS MEREk: Enormt svårt att se Djurgården vända detta mot ett heroiskt Timrå

– 4–1 och det blir mycket jaga när det är en hel period kvar. Det blir tufft för oss. Tyvärr räcker det inte till, säger Fagervall konstaterande.

Backarna Cameron Schilling och Marc-André Gragnani, båda med NHL-erfarenhet och med långa hockeykarriärer, stod för var sitt misstag som ledde till 1–2 respektive 1–3.

– Erfarna spelare har stort ansvar. Det kan vara en av anledningarna, säger Fagervall om stundens allvar.

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel var efter förlusten på Hovet mycket besviken, men även kritisk till att de ledande spelarna, de mer erfarna, inte motsvarar förväntningarna när det krävs som mest.

– Vi ger inte upp, så klart, men det gäller att ta beslut på isen som ger energi och inte dränerar laget. Timrå tar bättre beslut än vad vi gör. Det är egentligen två likvärdiga lag, säger Stoppel.

Joakim Fagervall, Djurgården och Anders Karlsson, Timrå, på presskonferensen efter TIK: 5–3-vinst på Hovet. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

Djurgården är piskat att vinna borta mot Timrå under lördagen annars är spel i Hockeyallsvenskan till hösten ett faktum.

– Det är fyra matcher kvar och det är fyra som ska vinnas, säger Joakim Fagervall.

– Vad ska vi göra? Jag tycker att vi har en forcering i den här matchen som vi borde ha haft från start. Min känsla inför den här matchen var ungefär det vi såg i sista perioden med forceringen. Det var väldigt sammanbitet på ett bra sätt.

Djurgården hade mentalt visualiserat den period i grundserien då laget radade upp segrar. För det är ju vad som behövs i det pressade läget i kvalet. Inget lag har vänt 0–3 i matcher i slutspel eller kval.

– Nu har vi satt oss i ett läge som är ganska tufft, milt sagt. Nästa match är på lördag och det gäller att fokusera om och hitta energi till den. Det är det absolut viktigaste, säger Fagervall.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)