(22857) Anton Rödin Brynäs
ANNONS

Publicerad: 24 mars 2022

Brynäs var tvunget att ta extrapoängen när matchen gick till förlängning.
Då klev Anton Rödin fram och tog vara på sin andra chans inom loppet av bara några sekunder.

ANNONS

Brynäs rivstartade hemmamatchen mot Leksand och gick upp till en 4–0-ledning redan i den första perioden.

Leksand skulle dock komma tillbaka och göra match av det. Marek Hrivik såg ut som Marek Hrivik och Leksand kom närmare och närmare och när Hrivik reducerade till 4–3 var det 16 minuter kvar att spela på.

ANNONS

Men Brynäs som under säsongen fått ett rykte om sig att vara defensivt starka och ”tråkiga” enligt vissa och det var precis vad man behövde vara för att säkra spel i åttondelsfinalen.

Sent i Göteborg mellan Frölunda och Linköping gjorde Max Friberg två mål samtidigt som Malmö förlorade med 3–0 mot Luleå.

Brynäs behövde med minuten kvar av matchen minst två poäng för att säkra slutspelshockey. Marek Hrivik fullbordade sitt hattrick med 12 sekunder kvar och matchen gick till förlängning.

ANNONS

Förlängningen handlade om Anton Rödin och frilägen. Först kom han fri från halva plan men Axel Brage tog både det första skottet och returen. Anton Rödin hann aldrig byta även om kroppen nog ville det innan han var fri igen.

En trött Anton Rödin förvaltade sitt andra friläge och sköt Brynäs till åttondelsfinal.

–  Det blev ett långt byte men för jävla skönt att den gick in, säger en trött Anton Rödin efter slutsignalen i C More.