HockeyNews
PLUS

Tuff kamp för Luleå om Lucas Wallmark: "Det är vad jag gissar"

(22824) Lucas Wallmark/Tre Kronor/OS
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2022

Luleåledningen har träffat Lucas Wallmark som gjorde målsuccé i OS i Peking.
Men det visar sig att det kan bli svårt att locka tillbaka Wallmark till Norrbotten.

NHL-meriterade Lucas Wallmark bröt tillsammans med Joakim Nordström med den ryska arméklubben CSKA Moskva två matcher in i åttondelsfinalen i KHL-slutspelet till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

26-årige Wallmark har därmed ingen klubb klar till hösten. Hemma i Sverige har den spelbegåvade centern haft ett möte med sin tidigare SHL-klubb Luleå, men det mynnade inte ut i något konkret.

– Han har nyss kommit hem och måste få landa och se vad det blir. Som jag sa till NSD så är jag rädd för vår skull att han gjorde ett för bra OS, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

LÄS MER

OS-svenskar lämnar CSKA Moskva: "Sa upp kontraktet på spelarnas initiativ"

Lucas Wallmark sköt fem mål på sex OS-matcher i Peking och var en av turneringens vassaste målskyttar. Med andra ord finns det ett stort intresse för Wallmark, som sannolikt kommer att kunna välja bland en rad fina kontraktserbjudanden från Schweiz.

– Ja, det kommer han att ha, och det ska han ha också så bra som han har gjort ifrån sig.

Om Lucas Wallmark skulle välja att flytta tillbaka till Sverige hoppas Luleå att han väljer Norrbottensklubben.

– Ja, det hoppas jag att vi gör om han ska spela i SHL, säger Ulf Engman om Björklövenfostrade Wallmark som spelade tre säsonger i SHL med Luleå mellan 2013 och 2016.

LÄS MERFedorovs ord om Wallmarks och Nordströms uppbrott från CSKA Moskva

Men Wallmarks succé i OS kan ta honom tillbaka till NHL eftersom klubbarna på nytt har fått upp ögonen för honom. Tidigare har han spelat 160 NHL-matcher för Carolina, men även för Chicago och Florida.

– Jag tror inte att det är omöjligt med NHL för honom. Han spelade ändå relativt ordinarie i NHL, säger Ulf Engman, och tillägger:

– Det är vad jag gissar så det är säkrast att ta det med honom vad han har för planer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS