HockeyNews
PLUS

Joakim Fagervalls fina gest till tidigare tränarkollegan Tomas Kollar

(22739) Tomas Kollar Joakim Fagervall
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 16 mars 2022

FacebookXWhatsApp
MALMÖ. Djurgårdscoachen Joakim Fagervall fick sparken från Malmö och Tomas Kollar blev kvar och tog över.
Fagervall var stor i förlustens ögonblick efter lagens streckduell i SHL.
ANNONS

Det var stor besvikelse i Djurgården efter 3–1-förlusten mot Malmö. Stockholmslaget inledde bäst och skapade mer än en handfull bra chanser i den första perioden.


ANNONS

– Jag tycker att Djurgården är mycket bättre än oss i första perioden. Jag tycker att vi är lite passiva. Någonting vi pratade om i periodpausen inför andra och vi har egentligen tur att det står 0–0 efter den första och ”Danne” (målvakten Daniel Marmenlind) kommer upp med några riktigt bra räddningar, säger Malmöcoachen Tomas Kollar.


LÄS MERDe tre Malmöpågarna slog till när det behövdes som mest: "En glädje"

ANNONS


När Malmö Redhawks krisade i januari fick huvudcoachen Joakim Fagervall sparken trots att han bara några månader tidigare hade fått sitt kontrakt förlängt.

Djurgården höll sig framme och plockade till sig Fagervall medan den assisterande Malmötränaren Tomas Kollar fick ta över huvudansvaret.

ANNONS

Men nyligen ville Malmöledningen ta in den tidigare Malmöcoachen Peter Andersson som ny huvudtränare, vilket sprack eftersom han fortfarande har kontrakt med Brynäs…

Under tiden har Tomas Kollar åtminstone utåt sett behållit lugnet. Och hans lag har vunnit matcher. Nu är segerraden fyra matcher lång.


ANNONS

Kvalspöket är så gott som bortjagat i och med 3–1-vinsten mot Djurgården.

Och det uppmärksammade Joakim Fagervall storsint efter mötet med Malmö.


ANNONS

– Jag vill avsluta med att gratulera Tomas till ett väldigt väldigt bra jobb. Greja klubben kvar utan kval. Starkt jobbat, Tomas! säger Joakim Fagervall på presskonferensen i Malmö Arena.


LÄS MERIlska i Djurgården: "De ber en i stort sett att dra åt helvete"

ANNONS


Tomas Kollar, 39, har tagit kliv uppåt i sin tränarkarriär inom Malmö Redhawks och kom in som assisterande coach i laget under december 2020.

Och efter en svag inledning i ödesmatchen mot Djurgården fick han sitt lag att lyfta sig i den andra perioden.

ANNONS


– Vi spelar med mer attack från och med andra perioden. Det är fortfarande en jämn match, men vi får lite mer momentum i matchen från andra perioden. Sedan är det jämnt tills det blir det målet (Malmös 2–1). Matchen svänger fram och tillbaka. Jag tycker att Djurgården har några riktigt giftiga spelare och jag håller med Jocke (Fagervall) i hans analys om Djurgården. Jag tycker att de har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. En tuff motståndare, helt klart, säger Tomas Kollar.


ANNONS

Sedan Tomas Kollar tog över som huvudtränare i Malmö har laget spelat 17 matcher och tagit 26 poäng. Det är sjunde bäst i SHL under den perioden. Bättre än exempelvis Leksand, Färjestad och Frölunda.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln