HockeyNews
PLUS

De tre Malmöpågarna slog till när det behövdes som mest: "En glädje"

(22736) Emil Sylvegård/Malmö
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 mars 2022

FacebookXWhatsApp
MALMÖ. De tre Malmöpågarna Carl Söderberg, Marcus Sylvegård och Emil Sylvegård gjorde de tre målen när Malmö i princip blev klart för SHL även kommande säsong utan ett nervkittlande kval.
– Det är en glädje och en press som lättar. Jag kommer att sova gott ikväll, säger Emil Sylvegård till HockeyNews.se.
ANNONS

När det som bäst har behövts har Malmö vunnit sina matcher i SHL. Skåningarna har blivit indragna i bottenstriden, men efter fyra raka trepoängare är risken mikroskopisk att det ska behöva bli kval för att hänga kvar.

Två poäng på de tre sista matcherna skulle definitivt säkra kontraktet.

ANNONS

Malmösonen Marcus Sylvegård sköt det omdiskuterade och matchvinnande 2–1-målet hemma mot Djurgården.

– Jag tycker att Lances (Boumas) pass är bra och det är helt öppet oavsett om han flyttar målburen eller inte. Jag hoppas att domarna fattar rätt beslut och går efter regelverket om man säger så. Det var skönt. Jag trodde inte att det skulle bli mål, säger Marcus Sylvegård om det videogranskade målet.

LÄS MERIlska i Djurgården: "De ber en i stort sett att dra åt helvete"

ANNONS

Varför trodde du inte att det skulle godkännas?

– Det handlar väl om att ställa om så snabbt som möjligt. Om jag ska älta att det inte blev mål då har jag min energi och mitt fokus på nåt annat ställe och det har jag inte råd med.

Malmö hade 1–1 efter två perioder, men hade spelat upp sig efter en blek och mållös förstaperiod. Till slut blev det 3–1 när Marcus Sylvegårds storebror Emil Sylvegård kunde trycka in pucken.

ANNONS

– Vi har haft bra energi från Örebro borta när vi började vinna lite, då tycker jag att vi har behållit den. Vi var lite passiva i första perioden och höll kanske klubban lite extra hårt idag för man visste att förlorar vi så är de en poäng bakom. Det var lite kniven mot strupen, men det var extremt starkt att vinna, säger Marcus Sylvegård.

Emil Sylvegård och lillebror Marcus Sylvegård blev intervjuade och intervjuade efter Malmös 3–1-seger mot Djurgården. Lätt att ledsna då. Foto: Mattias Ek.

ANNONS

Malmö siktar nu istället på att nå slutspelsplats och jagar Brynäs på tiondeplatsen. Nu väntar dubbla derbyn mot Rögle.

– Derbyn är derbyn, det är klart att det är mycket känslor och allting, men nu har vi en jäkla bra trend. Vi har hittat tydliga roller och har hittat en bra kemi i gruppen. Vi siktar på slutspel, säger Emil Sylvegård.

Ni behöver nog tre segrar och ska möta toppduon Rögle och Luleå?

ANNONS

– Vi kan bara göra vårt. Jag vet inte vilka Brynäs och Linköping möter. Spelar vi som vi gjorde de två sista och i de andra matcherna så har vi stor chans. Jag tror inte många vill möta oss.

När man har slutspel i sikte kanske det kan vara bra möta Rögle?

– Det är klart att det förmodligen kommer att vara två fullsatta arenor och sjukt tryck. Energin och känslorna kommer att komma automatiskt och det är det man har i ett slutspel så man kan nästan säga att det är slutspel framöver. Det ska bli roliga matcher, säger Emil Sylvegård till HockeyNews.se.

ANNONS

Du och brorsan kliver fram som målskyttar (tillsammans med Carl Söderberg) i en match som betyder så mycket för klubben. Skönt eller?

– Ja, det skulle jag väl säga. Jag, ”Mackan” och Carl som är härifrån stan gör var sitt mål och vi vinner med 3–1. Det är en glädje och en press som lättar. Jag kommer att sova gott ikväll, säger Emil Sylvegård.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln