HockeyNews
PLUS

Ilska i Djurgården: "De ber en i stort sett att dra åt helvete"

(22735) Alexander Salák Djurgården
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 mars 2022

FacebookXWhatsApp
MALMÖ. Frustrationen fick Djurgården att koka över när Malmö gjorde det avgörande 2–1-målet då målvakten Alexander Salák hade försatt målburen ur läge.
– Man får en kall hand och i stort sett ber de en att dra åt helvete när man vill ha en förklaring och det köper jag inte, säger Djurgårdscoachen Joakim Fagervall efter 3–1-förlusten i Malmö arena.
ANNONS

Djurgården var piskat att vinna i Malmö, men föll med 3–1, trots en 1–0-ledning i den andra perioden.

Det knäckande målet blev Malmös 2–1 genom Marcus Sylvegård i den tredje perioden efter 7.29.

Alexander Salák gjorde en sidledsförflyttning och målburen hamnade ur läge. Men eftersom det är en ny regel i år att godkänna målet när det finns en målchans så blev det kalabalik på isen efter Malmös kritiska ledningsmål.

ANNONS

– Vår frustration stiger väldigt mycket i samband med målet. Jag säger ingenting om det, men just då blir vi väldigt störda och vi lyckas inte etablera en vassare, skarpare offensiv, säger Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall.

Sex minuter senare gjorde Emil Sylvegård 3–1 och Malmö kunde hålla undan och vinna.

– Trots att vi har två minuter med sex mot fyra har vi inte ett så hårt tryck mot mål. Vi släpper inte in nåt mål visserligen, men vi etablerar inte det tryck vi vill. Vi har mycket puck men inte så mycket avslut som vi hade velat ha, säger Fagervall.

Vad grundade sig er och din frustration på?

– Min frustration grundar sig i att domarna inte ens diskuterar med oss ledare i båset. De är ledare och vi är ledare, då vill man ha en diskussion och en förklaring varför det blev mål. Det dödar en diskussion ganska snabbt om man får en förklaring. Man får en kall hand och i stort sett ber de en att dra åt helvete när man vill ha en förklaring och det köper jag inte. Vi är vuxna människor som ska kunna diskutera i ett sånt läge. Det tycker jag är dålig kommunikation, säger Fagervall med eftertryck.

ANNONS

Coacherna Tomas Kollar, Malmö, och Joakim Fagervall, Djurgården, efter Malmös 3–1-vinst i Malmö arena. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

– Vi får en kall hand att vi tar det efter matchen.

ANNONS

Han ifrågasätter inte beslutet som fattades på isen eller efter en videokoll.

– Jag utgår ifrån att själva beslutet är rätt. Jag diskuterar inte beslutet överhuvudtaget, men däremot så vill jag att man har en förklaring. Det tar så lite tid av matchen och så jävla bråttom hem har vi inte. Målet har så stor betydelse för matchen, men jag ifrågasätter det inte utan utgår alltid ifrån att det är rätt beslut.

För Djurgårdens tjeckiske målvakt Alexander Salák var 2–1-målet en kalldusch.

Kände du till regeln?

ANNONS

– Vilken regel?

Att det är mål om det är en målchans trots att målburen är flyttad?

– Du tycker att det är mål.

Ja, och de dömde mål?

ANNONS

– Varför tittade han på video i så fall?

Han ville väl vara säker?

– Varför det? Om han vet att det är mål är det ett mål. Varför då gå och titta på video i tre minuter.

Fick du någon förklaring?

ANNONS

– Jag tror inte han ens vet vad han gör där. Vem ringde han till i tre minuter om det var mål? Om det är en regel i SHL att det är mål. Jag har aldrig sett den regeln förut.

Alexander Salák var inte heller så nöjd med att målburen flyttade sig när han tog spjärn mot ena stolpen.

– Det är inte mitt fel att målburen flyttar på sig. Jag måste spela så eftersom den förste spelare spelade pucken bakåt.

Malmös seger och Djurgårdens nollpoängare betyder att Djurgården måste kvala för att hänga kvar. Sannolikt mot Timrå.

ANNONS

– Tufft läge naturligtvis. Vi vet i alla fall vad vi ska göra framöver och fördelen med att hamna i det här läget är att man kan förbereda sig på ett väldigt bra sätt för det som komma skall och fortsätta vår resa för vi har blivit ännu bättre. Vi har blivit ganska bra under resan och vi ska bli ännu bättre, säger Joakim Fagervall.

Alexander Salák fyller i:

– Vi får komma igen och spela bra. Vi kan inte göra något annat. Vi får göra oss redo för den serien av matcher som väntar.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln