HockeyNews
PLUS

Luleå klart för CHL för femte gången – men avbräck i laget mot Timrå

(22711) Julius Honka/Luleå HF
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2022

FacebookXWhatsApp
Luleå är klart för Champions Hockey League för femte gången.
Men till mötet med Timrå saknas en av de tongivande spelarna.

Luleå lägger beslag på en av Sveriges fem platser i Champions Hockey League kommande säsong. Norrbottningarna, som var första lag att vinna turneringen, gör därmed de nyblivna mästarna Rögle sällskap.

– Det är en målsättning att kvalificera sig till CHL. Vi tycker det är en riktigt rolig turnering där vi kommer att satsa på att gå långt, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Champions Hockey League spelades för första gången 2014/2015 och under ledning av Joakim Fagervall som huvudtränare blev Luleå mästare efter seger mot Frölunda i finalen.

– Sedan tidigare har vi väldigt trevliga minnen och erfarenheter från CHL, konstaterar Ulf Engman.

LÄS MERFedorovs ord om Wallmarks och Nordströms uppbrott från CSKA Moskva

För närvarande har elva av 32 lag kvalificerat sig för CHL kommande säsong. Förutom Rögle och Luleå har de fyra schweiziska lagen Fribourg-Gottéron, Rapperswil-Jona, Zug och Zürich kvalat in.

Inga finska eller tyska lag är klara än, däremot tjeckiska Hradec Kralove och Trinec, österrikiska Salzburg och och Villach samt polska Comarch Cracovia.

Luleå möter Timrå på bortaplan i SHL på måndagskvällen och då får man klara sig utan den finländske backen Julius Honka.

– Honka ska bli pappa så han är inte med, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.

Luleå har fortfarande Konstantin Komarek på skadelistan förutom långtidsskadade backarna Daniel Sondell och Fredrik Styrman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)