HockeyNews
PLUS

Åberg bröt måltorkan för viktiga poäng i bottenstriden: "Brukar lösa sig"

(22670) Pontus Åberg
Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Pontus Åberg hämtades till Timrå för att göra mål och assist.
Men på 15 matcher under 2022 hade han inte hittat nät en enda gång – en torka som bröts mot Örebro.
– Det tog längre tid än vad jag önskat själv, men det kom idag och det var skönt att det var ett så pass viktigt mål också, säger Åberg efter matchen.

Efter två käftsmällar och bara en inspelad poäng i dubbelmötet mot Djurgården var tre poäng nästan ett krav för att Timrå skulle leva vidare i bottenstriden.

Och hemma mot Örebro studsade man tillbaka.

Timrå satt i förarsätet inför tredje perioden efter 1–0 från Jacob Blomqvists klubba, men bara en dryg minut in i tredje kunde Örebro kvittera och matchen var på väg att glida Timrå ur händerna. 

Men tio minuter efter Örebrokvitteringen kom det på många sätt förlösande 2–1-målet för hemmalaget.

Dels blev det matchvinnande, men det var också Pontus Åbergs första mål under 2022 efter 15 mållösa matcher, något som såklart inte undgått forwarden som hämtades in med krav att leverera.

– Man försöker göra jobbet, hockeygnugget med goda dagliga vanor och hårt arbete så brukar det lösa sig. Det tog längre tid än vad jag önskat själv, men det kom idag och det var skönt att det var ett så pass viktigt mål också. Förhoppningsvis kan det bli lite bättre självförtroende nu, säger Åberg.

Pontus Åberg rakar in 2–1 bakom Jhonas Enroth. Foto: Bildbyrån

Robin Hanzl satte sedan punkt för matchen när han gjorde 3–1 i tom bur med 13 för att säkra tre poäng.

Tre poäng som gör att man efter kvällens matcher fortfarande är fyra poäng bakom Malmö på säker mark och tre bakom Djurgården som är nästjumbo efter att båda de två lagen vunnit under torsdagen.

Det i ett läge där Timrå har en match färre spelad än Djurgården.

– Jämnt, konstaterar Åberg och fortsätter:

– Jag tycker att det var viktigt för vår karaktär att få den här trean efter två raka torsk, det var tung torsk senast på Hovet så jag tycker att det var skönt att vi studsar tillbaka.

Efter målet fick Åberg även förtroendet att försvara ledningen när Örebro tagit ut målvakten.

– Det är en uppgift jag är bekväm i. Jag tycker inte att det är några konstigheter, det är antingen att få ut pucken eller sätta den i öppen kasse. Jag har gjort det förr så det är inte något nytt så, men det är kanske ett kvitto på att man jobbat på bra även fast mål och poäng inte kommit, säger Åberg.

Han får också beröm av tränaren Fredrik Andersson.

– Jag tycker att han gör ett otroligt bra jobb utan puck och därför får han också spela i fem mot sex läget på slutet, vilket några kanske förvånas över men jag tycker att han är väldigt solid i sitt spel utan puck, säger han.

Timrå IK–Djurgårdens IF 3–1 (0–0, 1–1, 1–1)
Mål, TIK:
Jacob Blomqvist, Pontus Åberg, Robin Hanzl
Mål, ÖHK: Libor Sulak
Skott: 40–27 (12–6, 16–12, 12–9)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!