HockeyNews
PLUS

Flera positiva nyheter för de skadade Djurgårdsspelarna

(22637) William Eklund Sebastian Strandberg
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 8 mars 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Skadeläget hos SHL-jumbon Djurgården ljusnar rejält.
Trots smällen mot huvudet mot Frölunda i lördags är William Eklund spelklar till tisdagens ödesmatch mot Timrå. Och flera andra närmar sig comeback.

Efter Frölundabacken Andreas Borgmans tackling på William Eklund togs Djurgårdscentern av isen och han fick avbryta lördagsmatchen som slutade med en 3–1-seger för Stockholmslaget på Hovet.

Eklund fick inte heller spela på söndagen mot Timrå eftersom smällen tog mot huvudet. Men en ny bedömning är gjord och då visar det sig att William Eklund är spelklar.

– "Wille" har missat ett par matcher, men har fått okej nu. Han spelar (mot Timrå) helt enkelt, säger Djurgårdens naprapat Christian Schumacher till klubbens hemsida.

LÄS MERSebastian Strandberg om skadan: "Jag blev chockad när vi röntgade”


För toppcentern Sebastian Strandberg har rehabiliteringen efter båtbensskadan i handen gått utan bakslag. Strandberg har tränat på is en tid och har trappat upp träningen helt enligt plan.

Han skadade handen efter jul och spelade vidare innan man upptäckte hur pass allvarlig skadan var. Men läkningen har efter det gått väldigt bra och snart har det gått tre månader sedan han gjorde illa handen.

Senast Sebastian Strandberg spelade för Djurgården var den 30 december och han har missat 16 matcher sedan dess.

– Strandberg kör på och gick i princip fullt i två av förra veckans pass. Nu den här veckan går han upp ännu mera i träning, så han börjar att bli aktuell. I den bästa av världar är han snart i spel, säger Schumacher.

LÄS MERTuffa veckan för Timråbackarna: "Klart att det märks på dem"

Inför mötet med Timrå är centern Filiph Engsund ett frågetecken efter att ha fått en puck på sig. Backarna Linus Arnesson och Ludvig Hedström beräknas kunna göra comeback hemma mot Örebro på lördag och missar matcherna mot Timrå och Leksand.

Backen Pontus Johansson ser ut att vara tillgänglig för spel i nästa vecka. Däremot finns det ännu ingen tydlig prognos för långtidsskadade backen Tom Nilsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)