HockeyNews
PLUS

Tuffa veckan för Timråbackarna: "Klart att det märks på dem"

(22627) Fredrik Andersson-Per Svensson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 7 mars 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Nästjumbon i SHL, Timrå, tvingades spela med fem backar i tre av fyra matcher under förra veckan – där två av matcherna spelades inom loppet av drygt ett dygn.
– Jag är oerhört stolt över de fem backar vi haft att tillgå de här två matcherna, säger Fredrik Andersson om sin backar.

Joey LaLeggia, Ziyat Paigin, Nolan Zajac och Per Svensson spelade i alla fyra matcher den gångna veckan, medan Tim Erixon och Filip Westerlund missade en respektive två matcher.


I veckans första match mot Malmö spelade man på fem backar, innan man mot Linköping i torsdags hade sex backar i spel bara för att i lördagen och söndagens matcher spela på fem backar, där de fem var desamma i båda matcherna.

Och kanske var det trötthet som spelade in i lagets prestation mot Djurgården där man bjöd på felpass som straffade dem hårt och inte lyckades hålla ihop laget.

LaLeggia spelade till exempel över 29 minuter i söndagens match mot bottenkollegan från Stockholm.

– Det är klart att det märks på dem, det vore konstigt annars, men jag tycker att de krigar på bra. Det kommer lite fler misstag och man blir lite långsammare i spelet och kvaliteten på passningarna sjunker, men jag är oerhört stolt över de fem backar vi haft att tillgå de här två matcherna, säger Fredrik Andersson.

LÄS MER: Djurgårdstränaren efter viktiga segern: "Det värmer i ens hjärta"

Det var också slarv i passningsspelet som gjorde att Djurgården kunde vända 1–3 till ledning 4–3, varav två mål tidigt i den tredje perioden.

– Vi sa inför sista att vi skulle spela lite enklare, vara noggrannare i passningsspelet och spela lite kortare pass bakifrån. Men vi bjuder tyvärr på två mål där vi spelar till fel färg. Vad det beror på, om det är trötthet eller något annat vet jag inte, men det var en tajt och jämn match. Jag är oerhört stolt över att killarna kom tillbaka efter det och den arbetsinsats de gör, för det är tufft att spela de här matcherna på kort tid, säger Andersson.

LÄS MER: Dick Axelsson med hattrick i ödesmötet: "Det är ju en publiksport"

Albin Carlsson missade alla matcher under förra veckan på grund av sjukdom, och det är oklart om man får tillbaka honom eller Filip Westerlund till tisdagens match.

Även på forwardssidan har Timrå dragits med sjukdom under ödesveckan.

Mot Djurgården saknades Robin Alvarez och Viktor Liljegren på grund av just sjukdom, medan Sebastian Hartmann vilade med en lårkaka.

Oavsett vilka spelare Timråtränaren får tillbaka i spel vet han vad de måste förbättra för att kunna ta poäng på tisdag.

– Vi åker ned med samma trupp i bussen som vi hade igår men har förhoppningar om att någon kan bli frisk till imorgon och i sådana fall åka ned då, säger Andersson till HockeyNews.se på måndagseftermiddagen.


Fakta/ Timråbackarnas tuffa vecka
Joey LaLeggia, 4 matcher, 26:50 minuter per match
Ziyat Paigin, 4 matcher, 26:30 minuter per match
Tim Erixon, 3 matcher, 22:53 minuter per match
Nolan Zajac, 4 matcher, 22:37 minuter per match
Per Svensson, 4 matcher, 18:59 minuter per match
Filip Westerlund, 2 matcher, 16:42 minuter per match

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)