HockeyNews
PLUS

Djurgården på väg att lyfta från botten: "Ser bättre och bättre ut"

(22541) Luleå-Djurgården 2–3
Simon Eliasson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsbacken Ludvig Hedström bröt omtöcknad mötet med Luleå och kommer att missa SHL-matcher.

Men för andra matchen i rad tog Djurgården tre poäng på bortais.

– Det ser bättre och bättre ut, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

ANNONS

Djurgården följde upp 2–0-vinsten i Gävle i lördags med en 3–2-seger i Luleå på tisdagskvällen.

Men för backen Ludvig Hedström var matchen över redan efter 20 sekunder i första bytet. En hård tackling bakifrån gjorde att han slog huvudet i plexiglaset och fick ledas av isen i Luleå.

ANNONS

– Han kommer inte att spela imorgon i alla fall. Han var rejält omtöcknad, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel inför matchen mot Färjestad på Hovet på torsdagskvällen.

LÄS MERBottenstriden i SHL – så är formen för de fem inblandade lagen

– Nu mådde han betydligt bättre idag, men vi är försiktiga där. Det tog på hakan och tinningen. Han fick mycket av smällen på huvudet.

ANNONS

Det återstår att se vem som blir sjundeback mot Färjestad. Till kommande match ser forwarden Jonathan Lekkerimäki ut att vara tillbaka efter sjukdom.

– Lekkerimäki är frisk så det är mer upp till tränarna hur de upplever hur fräsch han är. Sannolikheten är väl att han byter om, säger K-G Stoppel.

Dick Axelsson har varit sjuk den senaste tiden och har missat båda bortamatcherna mot Brynäs och Luleå.

ANNONS

– Dick har jag inte senaste statusen på, men han börjar också närma sig.

När Djurgården besegrade Luleå var det första gången den här säsongen som SHL-jumbon mäktade med sin andra raka trepoängare på bortaplan.

– Det ser bättre och bättre ut. Det är en helt annan stabilitet och man märker också med (Émile) Poiriers intåg att han är en bra center som håller ihop det, säger K-G Stoppel om sin sista minuten-värvning från Dinamo Riga.

ANNONS

Djurgårdsbacken Ludvig Hedström fick en smäll mot huvudet och behöver stå över ett antal SHL-matcher. Foto: Bildbyrån.

Poirier hade en assist till Rasmus Bengtssons segermål mot Luleå.

ANNONS

– Vi får lite mer ”fläsk” i truppen. Man behöver inte vara lika orolig om någon går av med en blessyr. Vi gnuggar på med fyra lines. Jag tycker att fjärdeformationen och (Niclas) Bergfors har gjort det jäkligt bra på slutet. Han har fått tillbaka sin energi.

Några situationer i mötet Luleå-Djurgården blev omdiskuterade, inte minst en situation före Djurgårdens segermål då forwarden Paul Carey fällde Luleåcentern Pontus Andreasson utan åtgärd från domarna.

– Det var många som tyckte att det var ett rån att vi fick med oss segern där uppe, men jag håller inte riktigt med. Det är väl den där trippingen annars var det regelrätta bedömningar. Vi behöver inte be om ursäkt, tycker jag, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln