HockeyNews
PLUS

Sjukdom stör i Djurgården – men nyckelspelare tar kliv mot en comeback

(22518) Dick Axelsson Liam Öhgren
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 28 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Sjukdom stör i Djurgården inför bortamötet med Luleå.

Samtidigt gör centern Sebastian Strandberg framsteg i sin rehabilitering.

ANNONS

Djurgården besegrade Brynäs i lördags och målvakten Alexander Salák höll nollan. Det gör att han får en ny chans mot Luleå på tisdagskvällen. 

– Naturligtvis är det tanken. Nu klev han av idag så vi får se imorgon, men det finns ingen anledning att ändra en målvakt som håller nollan, säger Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall till HockeyNews.se. 

ANNONS

Salák tog samtliga 36 skott och därmed tog han sin första seger i Djurgårdströjan. På tre matcher har han en räddningsprocent på imponerande 94,39. 

– Han säger det själv på ett bra sätt. Han tycker att han fick väldigt bra assistans och han fick göra det han skulle göra. Det var kul att se. Jag tycker att vi agerade på ett helt annorlunda sätt, framför allt är vi mer aggressiva över hela banan. Det är det som gör att vi vinner den matchen. 

Fagervall tillägger: 

ANNONS

– Jag är lite besviken över att vi inte fick upp det trycket mot Malmö (1–3), tyvärr. 

Djurgården får tillbaka centern Emil Berglund, men får precis som mot Brynäs klara sig utan forwarden Dick Axelsson. 

– Vi är inte hundra riktigt vad vi är för gäng. ”Dicken” är sjuk bland annat. 

ANNONS

Även Jonathan Lekkerimäki är sjuk, vilket gör att forwarden Liam Öhgren är tillbaka uppe i A-laget. 

– Jag tog upp honom på träning så att han är förberedd om vi inte får tillbaka de andra. Liam är het. Han spelar hela tiden. Det är jag inte orolig för att han kommer att göra en bra match, säger Fagervall. 

Sebastian Strandberg, som läker ett trasigt båtben i handen, har fått positiva besked om skadan. Allt går enligt planen och han kan köra mer och mer på isträningarna utan att delta i kampmomenten. 

ANNONS

– Han var med och kör mer och mer och han ska öka på träningen. Roligt att se honom mer i övningarna idag. Det är en bra hockeyspelare, konstaterar Joakim Fagervall.

LÄS MER: Lämnade Örebro efter deadline – nu är forwarden klar för ny klubb

Djurgården är med trepoängaren mot Brynäs ”bara” sex poäng ifrån Malmö som är på rätt sida kvalstrecket.

ANNONS

– Att vi kunde vinna nu och de ovanför tog mindre poäng, Malmö noll och Timrå tog två. Man får energi av det naturligtvis, säger Fagervall.

– Jag tänker inte så mycket på hur de andra agerar. Däremot har vi inte stressat överhuvudtaget. Jag tycker att vi har varit väldigt lugna. Jag lyssnar mycket på hur gruppen låter och jag tycker att vi ser väldigt lugna och trygga ut och vet vad vi gör. Vi känner att vi har en utvecklingspotential som vi handskas med på ett bra sätt.

– Nu är vi med och tar poäng. Vi har 1,5 poäng i snitt de senaste tio matcherna och då är vi ju med och tävlar om det.

ANNONS

Joakim Fagervall känner att ett möte med Luleå alltid är något extra för honom personligen. Han har varit tränare där och har band till staden.

– Nu har man mött Luleå så många gånger efteråt, men det är klart att det alltid är speciellt. Det är ett Norrbottenslag och man är uppvuxen i Norrbotten och i Luleå till viss del.

– Just nu tänker jag mer på matchen som sådan. Jag vill att vi ska känna när vi åker dit att vi kommer att göra en otroligt bra prestation och känner att vi kan vara med. Det var inte så länge sedan som vi vann (5–4) mot dem. Den ska sitta bra i minnet. För vi spelade en jävligt bra match. Vi tar några dåliga utvisningar på slutet som gör att vi försätter oss i en situation och toppar poäng, säger Joakim Fagervall.

ANNONS

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln