HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Jokerit lämnar KHL-slutspelet – Torpedo har chans på slutspel

(21819) Philip Holm/Jokerit
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin

Publicerad: 24 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Det finska KHL-laget Jokerit har spelat klart för säsongen, detta uppger finska MTV. Detta innebär att man inte kommer spela Gagarin Cup-slutspelet som snart inleder. 


Tidigare fick Hockeynews uppgifter om att Jokerit förberett för att lämna KHL-slutspelet. Det menar flera från varandra oberoende källor, bland annat finska MTV. En av anledningarna ska vara supportergruppen Eteläpäätys som i dagarna riktat hård kritik mot Jokerits deltagande i KHL. Kritiken kommer efter Rysslands agerande i Ukraina.

Även sponsorer har lämnat sina samarbeten med Jokerit.

LÄS MER: Jokerits supporterrepresantant om beskedet: "Vi är klara med det här"

Jokerit berättade för två dagar sedan på sin hemsida att man inte kommer lämna KHL. Något som nu ställs på sin spets i takt med att nya uppgifter strömmar in. 

Även Dinamo Riga kan ha svårt att delta i KHL i framtiden. Efter ett lagförslag kan lettiska lag hindras att delta i turneringar utanför EU.

LÄS MER: Dinamo Riga kan ha gjort sin sista säsong i KHL efter Putins agerande

Jokerits slutspel var tänkt att gå av stapeln den första mars, när man möter Spartak Moskva. Om Jokerit slutligen bestämmer sig för att lämna slutspelet, kan slutspelsplatsen gå till Torpedo Nizjnij Novgorod.

Torpedos deltagande i slutspelet är inte heller oproblematiskt. Efter att man missat slutspelet med en mindre marginal så har man släppt många spelare till SHL och andra ligor.

Det skulle alltså kunna vara ett stukat Torpedo som ställer upp i slutspelet istället. Viktiga spelare som Daniel Zaar, Theodor Lennström, Marek Hrivik och Zijat Pajgin har redan lämnat klubben för säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)