Modos skyttekung blixtinkallad till OS: "Visste att han var reserv"

31 januari 2022

Modo blir av med sin skyttekung Mikkel Aagaard som har blivit uttagen att spela OS för Danmark.

Därmed kan han missa minst åtta matcher i Hockeyallsvenskan.

– Som läget är nu räknar vi med att han är borta i stort sett hela februari, säger Modos sportchef Henrik Gradin till HockeyNews.se.
Precis som Tre Kronor har fått bekymmer med coronafall i truppen före avfärden till OS Peking så har Danmark drabbats på liknande sätt.


För närvarande är KHL-stjärnan Nicklas Jensen en av de som har testat positivt.


Modos Mikkel Aagaard, som har skjutit 20 mål i Hockeyallsvenskan och därmed ligger tvåa i skytteligan, har därför kallats in som reserv.


– Han reser till Peking idag, säger Modos sportchef Henrik Gradin.


Danmark hoppas att Jokerit-forwarden Nicklas Jensen ska kunna testa negativt längre fram i veckan och flygas till Peking om en vecka.


Modos skyttekung Mikkel Aagaard har blivit inkallad som reserv till Danmarks OS-trupp och flyger till Peking. Foto: Bildbyrån.


Detsamma gäller Phillip Bruggisser och Jesper Jensen, vilket skulle kunna göra det möjligt för Modo att få tillbaka Mikkel Aagaard.


– Om de testar negativt kan de få åka över och då kan vi få tillbaka Mikkel. De är beredda på att släppa tillbaka honom hem istället för att han ska sitta i en taxi squd (reservstyrka) där borta. Men som läget är nu räknar vi med att han är borta i stort sett hela februari, säger Henrik Gradin.


Hade ni en föraning om att Mikkel Aagaard skulle åka till OS i Peking?


– Vi visste att han var reserv, men vi visste samtidigt att de hade tagit ut en massa reserver. Vi fick nog känsla av att han inte skulle vara aktuell, säger Gradin.


Men Modos sportchef tillägger med tydlighet:


– Det är kul för honom. Jag är glad för Mikkel och om han får åka och spela OS är vi glada för hans skull. Egoistiskt sett hade vi gärna sett att han inte blev uttagen, men får han en chans att spela så är det så.


LÄS MERDanmark till OS – här är Tre Kronors motståndare i Peking-OS


Danmark tar med Mikkel Aagaard och fyra andra reserver till Kina, men de kommer tills vidare inte att skrivas in i OS-truppen utan är så kallade ”practice players” som kan vara med och träna på plats.


Den förre Malmö- och Linköpingsforwarden Nichlas Hardt är tillsammans med Aagard och Christian Wejse, Niklas Andersen och Mads Larsen med på resan över till Peking.