HockeyNews
PLUS

Svenska beskedet – skickar inte reserver till OS i Peking

(22087) Damkronor-OS
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 27 januari 2022

FacebookXWhatsApp

De deltagande länderna i OS har möjligheten att ta med sig sex reserver till Peking.
Det kommer inte det Svenska ishockeyförbundet att göra.
– I nuläget väljer vi att låta våra tilltänkta reserver fortsätta att träna och genomföra covidtestning på hemmaplan, då vi bedömer att träningsmiljön och förberedelser för ett eventuellt spelarbyte sker bäst på hemmaplan, säger Olof Östblom, tävlings- och landslagschef på förbundet, i ett pressmeddelande.

ANNONS


I de ursprungliga trupperna kunde Damkronorna och Tre Kronor ta ut 23 respektive 25 spelare för att ta med sig till OS i Peking.

Senare adderades möjligheten för länderna att anmäla ta med sig sex reserver till Kina för att ha tillgång till i det fall att man drabbas av covid-19 i truppen.

Men några svenska reserver kommer inte flygas till Peking, i alla fall inte förrän det blir eventuellt att kalla in en eller flera reserver.

De svenska reserverna kommer istället att hålla sig i form på hemmaplan.

– I nuläget väljer vi att låta våra tilltänkta reserver fortsätta att träna och genomföra covidtestning på hemmaplan, då vi bedömer att träningsmiljön och förberedelser för ett eventuellt spelarbyte sker bäst på hemmaplan. Vi har möjlighet att skicka spelare till Peking innan och under turneringen så därmed har vi i dagsläget valt att inte utnyttja möjligheten att ha reserver på plats i Peking. Som vid övriga turneringar kommer vi inte att kommunicera vilka spelare som är aktuella som reserver, säger Olof Östblom, tävlings-och landslagschef för Svenska Ishockeyförbundet.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln