HockeyNews
PLUS

Glädjebeskedet för Rögle: Anton Bengtsson väntas kunna göra comeback

(22080) Anton Bengtsson/Rögle
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 26 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Rögles Anton Bengtsson är tillbaka efter den otäcka smällen i CHL-semifinalen mot Frölunda den 11 januari.

Mot Örebro på torsdagen ser han ut att göra comeback.


Det var i Rögles returmöte med Frölunda i Göteborg för drygt två veckor sedan som oturen var framme för Tre Kronor-meriterade Anton Bengtsson.


Rögle-forwarden hade i matchens inledning gett Rögle ledningen mot Frölunda på vägen till den väntande finalen i Champions Hockey League då han kolliderade med Frölundas Johan Sundström.


Det var otäcka bilder när Bengtsson föll till isen och senare rullades ut på bår för transport till sjukhus i Göteborg. Men redan samma kväll kom lugnande rapporter från Röglehåll att Bengtsson hade klarat sig bra efter omständigheterna.


LÄS MEROtäck smäll i huvudet på Bengtsson när Rögle tog sig till CHL-final


Han drabbades av en hjärnskakning men inget värre än så. Bengtsson har den senaste tiden tränat på is och mycket talar för att han gör comeback för Rögle på torsdagen hemma mot Örebro.


– Jag är inte säker, men tror att det kan vara möjligt, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HockeyNews.se.


Anton Bengtsson är återställd efter den hjärnskakning han råkade ut för i CHL-semifinalen mot Frölunda den 11 januari. Foto: Bildbyrån.


Rögle har fortsatt backen Éric Gélinas och forwarden Ludvig Larsson på skadelistan, men de närmar sig också en comeback.


– Éric och Ludvig är tillbaka på isen och gör framsteg och vi hoppas de är tillbaka ganska snart, säger Chris Abbott.


På grund av covidsmitta har Rögle inte kunnat spela i SHL sedan den 15 januari borta mot Frölunda.


– Vårt lag var redan decimerat på grund av några skadade spelare och sedan blev fem-sex spelare sjuka i covid och vi har några efter utbrottet, men nu är det hyfsat under kontroll, säger Chris Abbott.


Rögle har fått med två spelare till OS: Dennis Everberg i Tre Kronor och Adam Tambellini i Kanada. Men under OS-perioden hoppas Rögle kunna spela på nu när smittoläget blivit bättre.


– Som många lag som har haft många spelare som varit smittade och man har tagit sig igenom det så tror vi inte att det ska påverka oss lika mycket som det gjorde för tolv månader sedan eller när det var som var värst.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)