HockeyNews
PLUS

Otäck smäll i huvudet på Bengtsson när Rögle tog sig till CHL-final

(21912) Frölunda-Rögle/CHL-semifinal
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Rögles Anton Bengtsson hann ge sitt lag ledningen med 1–0 borta mot Frölunda tidigt i returmatchen i CHL-semifinalen mot Frölunda.

Sedan råkade han ut för en otäck smäll mot huvudet och fick hjälp av sjukvårdspersonal och blev utrullad på en bår för att få vård.


Redan efter 3.49 i den andra av två CHL-semifinaler mellan Frölunda och Rögle i Göteborg råkade Rögleforwarden Anton Bengtsson ut för en otäck smäll mot huvudet då han och Frölundas Johan Sundström kolliderade i mittzonen.


– Det är en oturlig kollision, säger hockeyexperten Håkan Loob i SVT.


– Man har inte koll på varandra överhuvudet och man byter åkriktning och det blir en kollision. Det tar oturligt i huvudet på Anton Bengtsson.


Röglestjärnan blev liggande på isen och fick hjälp upp på en bår av sjukvårdspersonal. Publiken applåderade Bengtsson när han rullades ut från isen för vidare färd till sjukhus för vård.


Efter den första perioden och ledning med 1–0 blev Rögles lagkapten Mattias Sjögren intervjuad. Och han kunde delge sina intryck av smällen som Anton Bengtsson drabbades av.


– Det är olyckligt känns det som. Jag hoppas verkligen att det är bra med ”Bengan”, säger Sjögren till SVT.


Rögles Anton Bengtsson lämnade CHL-semifinalen mot Frölunda på bår. Enligt lagkamraten Mattias Sjögren var han talbar. Foto: Bildbyrån.


– Han pratade på isen och det såg bättre ut när han lämnade så förhoppningsvis är det inget allvarligt.



Anton Bengtsson hade redan i den första minuten av returmötet hunnit skjuta 1–0 för Rögle som hade en 5–3-ledning att gå på från den första CHL-semifinalen som spelades i Ängelholm.


Efter att ha skakat av sig den obehagliga upplevelsen var det Rögle som fortsatte göra målen medan Frölunda hade svårt att sätta sina chanser. Röglemålvakten Christoffer Rifalk gjorde en stormatch (tog 39 av 40 skott) och drygt halvvägs in i den andra perioden kunde Dennis Everberg göra 2–0 för Rögle vilket innebar 7–3-ledning totalt i CHL-semifinalen.


Med omkring tio minuter kvar av den tredje perioden satsade Frölundacoachen Roger Rönnberg allt på ett kort och plockade ut målvakten Matt Tomkins i hopp om att krympa målmarginalen till Rögle. Men då fick Rögles poängkung i CHL, Ludvig Larsson, tag i pucken och kunde skicka in 3–0 i tom kasse.


I powerplay i slutminuterna spräckte backen Filip Johansson Frölundas nolla genom att prickskjuta in en 3–1-reducering på pass från Johan Sundström.


Rögle tar sig till final i Champions Hockey League, medan Frölunda som har vunnit titel efter titel i CHL är utslaget. Finalen spelas den 1 mars mot segraren i mötet Tappara-München.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!