HockeyNews
PLUS

Förra Djurgårdskaptenens miljonlön i ryska KHL-klubben

(20881) Linus Videll/DIF
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 19 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Den före detta Djurgårdskaptenen Linus Videll har bytt SHL mot KHL. Hans klubb Metallurg Magnitogorsk planerar att gå långt i slutspelet och har kunnat erbjuda en saftig lön.

Efter en turbulent tid i Djurgården återvände Linus Videll till KHL där han i december skrev på för Metallurg Magnitogorsk. Det har ännu inte blivit några matcher hos det ryska topplaget. Men nu avslöjar ryska Sport-Express detaljer om Vidells lön.


LÄS MERDjurgården bemöter uppgifterna om Alexander Saláks övergång

KHL-veteranen är nu inne på sin nionde klubb i ligan. Den här gången är han en del av Europas mest dominanta lag, och har chans att lyfta Gagarin Cup.

I KHL får ryska lag endast ha fem utländska spelare ombytta till match. När Metallurg signerade Videll blev han den sjätte spelaren utan ryskt pass.

Det innebär att en annan utländsk spelare måste avstå en match för att Videll ska få speltid. Förutom stjärnbacken Linus Hultström finns tunga namn som Phillippe Maillet, Brendan Leipsic och den finska landslagsmålvakten Juho Olkinuora i truppen.

LÄS MERUppgifter: Skellefteå tappar målvakten till KHL: "Klausul"

Allt mer talar för att Videll istället är en förstärkning inför det kommande slutspelet. Skulle någon av stjärnorna skadas är Videll en backup av rang. Om skador uteblir, så är det troligt att Videll och Josh Curries kommer att få alternera.

KHL har ännu inte klargjort huruvida matcher kommer spelas under OS eller inte. Sannolikheten är stor att flera av Metallurgs utländska spelare blir uttagna till sina landslag. Spelas matcher under OS öppnar sig en möjlighet för Videll att debutera i sin nya klubb redan då.

Metallurg Magnitogorsk betalar, enligt Sport-Express, Linus Videll runt 15 miljoner rubler, vilket är ungefär 1,8 miljoner i svenska kronor.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!