HockeyNews
PLUS

AIK stoppat av ny smitta – här är datumet då laget spås spela igen

(21787) AIK
Bildbyrån

Publicerad: 14 januari 2022

FacebookXWhatsApp

AIK var redo för sin första match under 2022 och skulle spela mot Västervik i Småland på fredagskvällen.

Men då slog coronasmittan till igen.

– I morse kom det några fall till och då kände vi att vi inte får ihop det, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till HockeyNews.se.


Inte sedan dubbelmötet med Södertälje den 29 och 30 december har AIK spelat matcher i Hockeyallsvenskan.


Det har gått över två veckor på grund av den nya vågen av smitta under pandemin.


– Vi skulle ha mött Modo en onsdag (5 januari) och då ställde de den. Sedan skulle vi ha haft Björklöven på fredagen, men då fick vi det. Det har varit lite otur för antingen har man inte fått spela för det andra laget har fått det och nu har vi själva det, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till HockeyNews.se.


LÄS MERMathias Bromé nära comeback – kan blanda sig i OS-snacket igen


Fredagens match mot Västervik blev uppskjuten med kort varsel.


– Vi var helt inställda igår på att vi skulle spela idag. Vi visste att vi fortfarande hade några spelare som var i sina sjudagars karantän, men nu kände vi att vi får spela ändå, säger Malm.


I samband med fredagens testning av spelarna upptäcktes nya fall i AIK-truppen.


– Jag har inte exakta antalen i och med att det är läkaren som samlar in dem, men jag gissar på att vi har mellan fem och tio, säger Malm.


AIK väntar på att få spela. Om allt går som man hoppas blir det match på onsdag den 19 januari hemma mot Mora. Foto: Bildbyrån.


Christoffer Malm fortsätter:


– Sedan är det tyvärr så att det har kommit i olika omgångar. Förhoppningsvis, om allt går rätt, så får vi tillbaka två spelare på söndag och en på måndag. De som har varit sjuka längst börjar komma tillbaka här. Vissa har redan kommit tillbaka sedan det började.


Hur har spelarna mått?


– Uppskattningsvis har 25 procent av de som fått det haft symptom, men det är hyfsat lindrigt ändå. Någon enstaka har haft rejält ont i halsen och har varit förkyld.


LÄS MERDjurgårdens nyförvärv är på ingång: "Väntar på arbetstillståndet"


AIK hoppas kunna spela igen nästa vecka. Siktet är inställt på match mot Mora på Hovet den 19 januari.


– Såvida det inte blir värre och vi lyckas få tillbaka de som sitter i karantän nu så är förhoppningen att vi ska kunna spela på onsdag, säger Christoffer Malm.


AIK gjorde på fredagen klart med backen Eric Hjorth, 21, som värvas från finska Kalpa och har skrivit på för återstoden av säsongen.


– Med tanke på skadesituationen vi har med Alexander Deilert väljer vi att addera en spelare till på backsidan. Det är alltid en ovisshet med hjärnskador och framförallt hjärnskakningar, något som vi varken kan eller vill skynda på utan den rehabiliteringen får ta den tiden det tar, säger Malm till klubbens hemsida.


Frölunda- och LHC-fostrade Hjorth har producerat två mål och två assist på nio matcher i den finska ligan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!