HockeyNews
PLUS

Efter crosscheckingen – Röglebacken avstängd och bötfälld

(21947) Tony Sund
Bildbyrån

Publicerad: 14 januari 2022

Rögle besegrade Linköping efter förlängning igår. Men den finländske backen anmäldes till disciplinnämnden och blir avstängd, enligt ett beslut.


Det var en jämn match mellan Rögle och Linköping, där hemmalaget från Ängelholm tog ledningen efter en galen studs som ställde LHC-keepern Marcus Högberg.


I slutändan krävdes det förlängning för att få fram en segrare, och det var då hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 2–1.


Men nu får man klara sig utan den finske backen Tony Sund.


Under fredagsmorgonen meddelade nämligen ligan att han anmäls till disciplinnämnden för en crosschecking på LHC:s ungerske forward Vilmos Gallo, drygt halvvägs in i andra perioden.


Tony Sund i aktion i mötet med LHC. Foto: Bildbyrån.


"Pucken är på motsatta sidan av målet, ute vid långsargen. Gallo försöker ta sig in framför mål då Sund crosscheckar Gallo kraftfullt på halsen/ansiktet", står det att läsa i anmälan.


Och enligt domen blir det alltså två matchers avstängning och 32 153 kronor i böter. Disciplinnämnden har två nyckelfaktorer i sitt beslut om avstängning: "”Det är fråga om en crosschecking mot huvud/hals mot icke puckförande spelare och det medför skaderisk”, skriver SHL.se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS