Djurgården nära nya värvningar – sportchefen om jakten och coronaläget

4 januari 2022

STOCKHOLM. Djurgården var ytterst nära att göra klart med en målvakt, men affären sprack.

Sportchefen K-G Stoppel berättar om den pågående värvningsjakten och sjukläget i coronadrabbade Djurgården.
Under tisdagen och onsdagen har Djurgården ställt in träningarna till följd av att fyra spelare och en person runt SHL-laget blivit smittade av covid-19.


– Det är fem stycken. Jag tror inte att det har tillkommit någon mer idag. Jag tror att det var rätt utifrån den här typen av virus som verkar kunna komma från både höger och vänster, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se om läget.


De fyra smittade spelarna fanns inte med på måndagens träning och på tisdagen utförde Djurgården tester i övriga verksamheten.


– Vi testade både juniorer och damer och där var det inga smittkällor just nu. Så att man vet varifrån det kommer, så att man kan bromsa det, säger K-G Stoppel.


Kommer ni att testa dagligen framåt?


– Det lär komma någon form av nya direktiv, men man får väl hitta någon form av balans även där, att bli ännu mer uppmärksam på symptom och vara snabbare. Sett över tid tappar folk noggrannheten och detaljerna, säger Djurgårdens sportchef.


Han tillägger:


– Den största faran är när man beblandar sig i andra grupper och nästa utmaning blir när skolor sätter igång efter loven och då lär det börja hända saker.


Djurgården har fått klartecken att det senaste tillskottet, forwarden Dick Axelsson, är registrerad för spel. Han får fler dagar på sig att träna sig i form sedan Djurgårdens båda matcher den här veckan, mot Luleå och Frölunda, har blivit uppskjutna.


– ”Dicken” är registrerad och klar och jag har betalat tillbaka de hamburgare han var skyldig Bröderna… säger Stoppel med en blinkning.


LÄS MERDick Axelsson i bekant kedja – William Eklund får ny roll i Djurgården


Djurgården är fortsatt ute på spelarmarknaden och söker efter förstärkningar till alla lagdelar.


– Vi fortsätter att nöta och vi har ett antal spelare som vi är intresserade av och börjar närma oss. Det är ofta en tredje part som är involverad också som måste lösa sig, säger Stoppel och syftar på de klubbar som spelarna för tillfället spelar för.– De har ofta en klubbtillhörighet så det är inte som folk tror, att det är en webbshop man går in på och plockar spelare, beställer vilka kvaliteter spelarna ska ha och vad de ska kosta utan det är fler saker som ska passa in för att det ska lösa sig.


Djurgården var nära en målvakt, som man prioriterade före Henrik Haukeland som häromdagen bröt upp från Färjestad efter att ha fått lite speltid där.


– Vi hade faktiskt en annan som vi gick ganska hårt på, men som vi inte gick i mål med och då hade väl Haukeland redan hunnit hitta en ny klubbadress. Fortsättning följer, säger K-G Stoppel.


Han tror att Djurgården är nära att kunna presentera fler nyförvärv.


– Förhoppningsvis får vi in lite inom kort.