Dick Axelsson i bekant kedja – William Eklund får ny roll i Djurgården

3 januari 2022

STOCKHOLM. Dick Axelsson har gjort sitt första träningspass med Djurgården i en välbekant kedja.

Några spelare saknades på grund av sjukdom, men JVM-forwarden William Eklund är tillbaka – och han kommer att få en ny roll.
Första måndagen 2022 och Dick Axelsson är tillbaka i Djurgården.


– Man märker direkt när han kommer in i omklädningsrummet och lättar upp stämningen. Han är en profil och jävligt rolig kille. Det är positivt, säger Djurgårdscoachen Nichlas Falk till HockeyNews.se.


34-årige Axelsson slutade med hockeyn på elitnivå efter förra säsongen och har under hösten spelat på skoj för Brödernas hockey i division 4.


Men ett samtal från ett krisande Djurgården fick Dick Axelsson att tänka på. Och nu jagar han på nytt toppformen i SHL.


– Idag var första träningen på ett tag och, hehe, orken tröt lite, vilket inte är något konstigt. Det ska nog bli bra. Jag tror det kan bli en bra injektion hos oss, säger Nichlas Falk.


På torsdag tar Djurgården emot Luleå på Hovet.


Hinner Dick Axelsson i form till torsdag?


– Han kommer att köra dubbla pass idag och imorgon, så lite lugnare på onsdag, så får vi se. Det är han själv som får känna hur mycket ork han har, säger Falk.På måndagen tränade Axelsson med sina tidigare kedjekamrater Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors. Och tanken är att de ska spela ihop igen på torsdag.


– Ja, vi satte ihop dem direkt idag som du såg och det är väl ingenting att fundera på. De känner varandra sedan tidigare och har spelat ihop. Det är väl en bra inskolning skulle jag vilja säga, säger Falk.


Trion Paul Carey, Rhett Rakhshani och Marcus Sörensen (magsjuk) saknades på grund av sjukdom.


William Eklund är däremot tillbaka och här finns en plan att spela honom som center mellan Paul Carey och Rhett Rakhshani.


– Det var väl det som var grundtanken. Jag gillade det jag såg av honom i JVM när han spelade center. Jag pratade med honom en stund i dag och han känner sig bekväm med att spela center. Det som är bra med William och att få till centerspelet är att han blir mer involverad i spelet hela vägen nerifrån (egen zon). Han är en sådan som ska ha mycket puck. Där passar han in, säger Nichlas Falk.


Eftersom både Carey och Rakhshani var sjuka under måndagen ledde Eklund en kedja med juniorerna Noel Öhgren och Jonathan Lekkerimäki.


– Det tar väl ett tag att hitta rätt i försvarszonen, men William har rätt bra koll så det ska inte vara något problem. Det ska bli lite spännande faktiskt, tycker jag, säger Nichlas Falk.


Hela Djurgårdens lag genomgick covidtester efter måndagens träning i och med att det pågår smittspridning i SHL och i torsdags mötte man Linköping på bortaplan.


På skadesidan ser Djurgården ut att ha tillbaka Marc-André Gragnani i laget mot Luleå. Han tränade för fullt på måndagen med Linus Arnesson bredvid sig.


– Han är tillbaka i full gång och där hoppas vi på att han är tillbaka på torsdag, säger Falk om Gragnani.


Fakta/Så här är Djurgårdens kedjor tänkta för matchen mot Luleå på torsdag


Marcus Sörensen–Ludvig Rensfeldt–Filip Cederqvist

Paul Carey–William Eklund–Jonathan Lekkerimäki

Dick Axelsson–Sebastian Strandberg–Niclas Bergfors

Fredrik Forsberg–Emil Berglund–Filiph Engsund