HockeyNews
PLUS

Comebacken dröjer för Djurgårdens toppback – missar omstarten

(21194) Marc-André Gragnani/Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 23 december 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens toppback Marc-André Gragnani missar omstarten i SHL efter jul.

Den 34-årige kanadensaren är inte redo efter den senaste skadan.


Djurgården har den här säsongen plågats av tunga och många skador.


Den NHL- och OS-meriterade Marc-André Gragnani är en av de spelare som har drabbats. Gragnani säsongsdebuterade för Djurgården den 21 oktober hemma på Hovet mot Oskarshamn.


Då hade han inte spelat någon match sedan i våras och veckorna innan han skulle dra igång SHL-säsongen med Djurgården hade han inte hittat några istider hemma i Montreal.


Sedan blev det en rivstart i ett skadedrabbat Djurgården och på sina två första matcher snittade han 24 minuters istid. Då fick han en överbelastningsskada, vilket han också råkade ut för under åren 2021 när han kom till Djurgården efter att inte ha spelat match på nästan ett år i början av pandemin.


Djurgården räknar med att få vänta ett par veckor ytterligare innan toppbacken Marc-André Gragnani är åter efter skada. Foto: Bildbyrån.


Frågan är nu när Marc-André Gragnani kan vara tillbaka i spel för Djurgården som har backen Marcus Högström långtidsskadad.


– Med Gragnani vill vi ha lite tålamod med med tanke på den historik han har så att det blir bra inte bara här och nu utan för hela säsongen, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgården med allsvensk målvaktslösning – men här är den längre planen


Marc-André Gragnani blev skadad hemma mot Växjö den 9 december då han avbröt matchen någon minut in i den första perioden och har inte spelat sedan dess.


– Jag tror att det är ett par veckor till skulle jag säga.


Hänger det ihop med överbelastningen sedan tidigare?


– Lite är det väl så. Han kom in sent och matchotränad och fick sluka ganska mycket istid på en gång. Det är där vi är, säger K-G Stoppel.


Fastän Marc-André Gragnani bara har spelat tio matcher för Djurgården den här säsongen är han näst bästa poänggörare på backsidan med två mål och fem assist. Eftersom Marcus Högström är långtidsskadad letar Stockholmsklubben efter en backförstärkning.


Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!