HockeyNews
PLUS

Trejden klar – därför tog Djurgården kontakt med Leksand om spelarbyte

(21623) Linus Andersson/Fredrik Forsberg
Bildbyrån

Publicerad: 17 december 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården ville ha in forwarden Fredrik Forsberg, som haft svårt att platsa i Leksand.

Då fick man offra skarpskytten Linus Andersson som i bytesaffären går till Leksand.

Det är inte så ofta en trejd händer i SHL, men nu har Djurgården och Leksand bytt spelare med varandra. Fredrik Forsberg återvänder till Djurgården samtidigt som Linus Andersson går motsatt väg och blir en Leksandsspelare.

– I det här fallet så var vi intresserade av Fredrik tidigt och tog kontakt med Leksand och de kände i det läge de var i att de ville ha någonting i utbyte, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

ANNONS


Han fortsätter:


ANNONS

– I den analys vi gjorde här och nu så kände vi att det var viktigt att få in Fredrik och då var vi villiga att offra Linus, som har fina kvaliteter, men där vi befinner oss värderar vi Fredriks kvaliteter som viktigare.


Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson säger till klubbens hemsida:

ANNONS


– Med Fredrik in i laget får vi en sann Djurgårdsfostrad spelare, som tillför ett stort hjärta och en passion att spela för skölden. Ishockeyspecifikt bidrar Fredrik med en tydlig roll. Det i form av skridskoåkning som passar bra in i vårt spel och en förmåga att fullfölja och spela mer fysiskt, vilket behövs i spelartruppen, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.


ANNONS

LÄS MEREmil Berglund om övergången till Djurgården: "Då tackar man inte nej"


Tidigare den här veckan blev det klart att Djurgården värvar Almtunas lagkapten Emil Berglund efter det att han varit inlånad i två SHL-matcher förra veckan.

ANNONS


Djurgården tog kontakt med Leksand och får hem forwarden Fredrik Forsberg i utbyte mot Linus Andersson. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Fredrik Forsberg har spelat i Leksands fjärdekedja, men också varit utanför laget på grund av en tuff konkurrens. Den 25-årige forwarden står på en assist på 22 SHL-matcher den här säsongen.


ANNONS

Att han har en koppling till Djurgården, som före detta juniorspelare i klubben är en förklaring till återkomsten.


– Ja, det är en del, men också den typ av spelare han är. Han är väldigt skridskostark och oöm, att bygga den grunden. Det känner vi att vi kanske har saknat i de nedre regionerna i hierarkin, att göra det jobbet, som är extremt viktigt att ha med sig på resa som kommer att vara de närmaste månaderna, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.

ANNONS


Djurgården har dessutom skrivit Fredrik Forsbergs kontrakt så att det gäller även över nästa säsong till våren 2023.


ANNONS

– Det är klart att det också är viktigt att han är fostrad i Djurgården och kommer från Stockholm. Det finns en annan koppling och identitet. Det tror jag också är enormt viktigt i det läget vi är. Och förstå vad det innebär att spela i Djurgården.


Linus Andersson kom till Djurgården inför förra säsongen efter en stark säsong i Hockeyallsvenskan för Vita Hästen. Nu ska den målfarlige forwarden få en ny miljö i Leksand. Den här säsongen har den 22-årige högerskytten smällt in fem mål och två assist på 25 matcher. Under rookiesäsongen i SHL gjorde han tio mål.

ANNONS


– I Linus Andersson får vi en spelare med bra skridskoåkning. Han ska, och vill, använda sitt skott och har en bra storlek som han gärna använder. Han kommer också tillföra aggressivitet vilket passar vår spelstil mycket väl, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida


ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS