HockeyNews
PLUS

Har fått lite speltid – nu lämnar målvakten Brynäs för allsvenskt spel

(21614) Viktor Andrén
Bildbyrån

Publicerad: 16 december 2021

FacebookXWhatsApp

Viktor Andrén och Brynäs går skilda vägar.
Målvakten lämnar nu klubben – för spel i Almtuna.
– Jag tycker det skall bli så jäkla roligt att komma tillbaka, säger Andrén till Almtunas hemsida.


När Viktor Andrén kom till Brynäs inför förra säsongen gjorde han det med bra rykte från tiden i Växjö, där han bland annat vann ett SM-guld.

I Brynäströjan har det däremot inte fungerat som önskat och speltiden har många gånger varit liten, då han under förra säsongen var backup till Samuel Ersson och denna höst varit detsamma åt Veini Vehviläinen.

Och nu står det klart att Andrén lämnar Brynäs.

Det för spel i Almtuna och Hockeyallsvenskan.

– Jag fick ett väldigt gott intryck under förra säsongen här. Kände mig väldigt välkommen och det var en stor bidragande orsak till att jag ville komma tillbaka. Jag kände mig så väl bemött och omhändertagen och det betydde väldigt mycket för mig då och betyder väldigt mycket för mig idag så jag är ruggigt taggad, säger Viktor Andrén till klubbes hemsida.

För Brynäs del gör detta att man kommer lyfta upp juniormålvakten Samuel Jonsson som avlastning till Vehviläinen.

– Om det händer (skada på Vevhiläinen" så hade vi antagligen behövt värva en ny målvakt oavsett och det är en av många parametrar vi väger in i det här. Däremot gör det här tillsammans med andra förändringar i truppen vi gjort tidigare att vi har ekonomiskt utrymme att agera om det skulle dyka upp en målvakt, eller annan spelare, som vi tror kan komma in och stärka laget, säger Alcén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)