HockeyNews
PLUS

Efter inlåningen – Djurgården värvar allsvenska kaptenen: "Oöm spelare"

(21600) Emil Berglund
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 december 2021

FacebookXWhatsApp

Det blir fler än två matcher i Djurgården för Emil Berglund.
Under onsdagen offentliggjorde klubben att man köpt loss centern från Almtuna.
– Alla vet vilken djurgårdare Emil är, vilket kommer att vara viktigt i den utmaning som vi har framför oss, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

ANNONS


När Djurgården under förra veckan drogs med frånvaro i SHL-truppen valde man att låna in Almtunas lagkapten Emil Berglund över två matcher.

Den 27-årige centern är som bekant inte ett okänt namn för Djurgårdarna då hans pappa Charles har tröjan i Hovets tak, och sa efter debuten i Djurgårdströjan att det varit en barndomsdröm att få representera klubben.

Och nu blir det alltså fler än bara de två.

Under onsdagen meddelade nämligen Almtuna och Djurgården kommit överens om en övergång.

– Det känns väldigt bra att få in Emil i truppen. Sett till det läge som vi befinner oss i är det en spelartyp och en karaktär som vi tror blir viktig för lagbygget, samt som också breddar vår centersida. Alla vet vilken djurgårdare Emil är, vilket kommer att vara viktigt i den utmaning som vi har framför oss, kommenterar Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

De två senaste säsongerna har Berglund varit lagkapten för Almtuna, efter att han lämnat Timrå efter flertalet säsonger.

– Emil är en smart spelare, med ett bra positionsspel såväl utan som med puck och som tar smarta beslut på isen. Sedan har Emil ett stort mod, han är kort sagt en oöm spelare som går rakt in i närkamperna utan att tveka. Men framförallt är Emil en karaktär och en person präglad av att tävla och som spelar med stort hjärta, säger utvecklingschefen Tobias Pehrsson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln