HockeyNews
PLUS

Landeskog är skadad – då gjorde Burakovsky sitt första hattrick i NHL

(21571) Burakovsky Landeskog
Bildbyrån / Viaplay

Publicerad: 13 december 2021

TORONTO. Gabriel Landeskog är skadad och blir borta i två veckor.

André Burakovsky fick ersätta lagkaptenen – 26-åringen från Malmö tackade för förtroendet och gjorde sitt första hattrick i NHL-karriären.

– Jag har gjort två mål tidigare men aldrig lyckats göra ett hattrick så det är en skön känsla nu att få göra mitt första, säger Burakovsky. 

André Burakovsky fortsätter att vara ett offensivt vapen för Colorado Avalanche.

Svensken fick ersätta den skadade lagkaptenen Gabriel Landeskog som blir borta i två veckor, det meddelade tränaren Jared Bednar på en presskonferens inför matchen.

Burakovsky, Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon fann varandra omedelbart och Burakovsky gav hemmalaget ledningen i mittperioden.

LÄS MER: Svensken är bäste målskytt i AHL-klubben: "Finns alltid en chans att bli uppkallad"

I tredje perioden blev han först tvåmålsskytt efter att vackert avslut på ett fint anfall och när han fullbordade sitt hattrick med ett välplacerat skott i krysset så blev det dessutom det matchavgörande målet i 3–2-segern hemma i Ball Arena.

– Rantanen är en av ligans bästa spelare och han gör saker där ute på isen i varje match och år efter år, så det är bara att försöka vara på rätt ställe så får man pucken, säger Burakovsky.

– Det är skönt att få göra sitt första hattrick men det är inget jag tänker på särskilt mycket. Jag är bara glad över att hjälpa laget offensivt och vinna matcher och i kväll så var det jag som hade lite extra tur med mig, säger tremålsskytten.

LÄS MER: Chicagobacken om brorsans succé i SHL: "Inte bara en brunkare"

Colorado har fått en bra start på säsongen och vunnit 16 av 25 matcher, det har var fjärde raka segern.

Gabriel Landeskog har gjort 27 poäng (9+18) på 22 matcher och är tvåa i svenskarna poängliga med färre spelade matcher än omgivningen i toppen.

Burakovsky är med sina tre mål i nattens match nu uppe i tolv mål och 20 poäng på 24 matcher – bara William Nylander har gjort fler mål bland svenskarna (13).

– Vi är på väg åt rätt håll nu. Det här var en tajt match mot ett bra lag men vi gör det bra, säger Burakovsky som gjort fem mål på två senaste matcherna.


Colorado–Florida 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)

Mål, Colorado: André Burakovsky 3.

Florida: Joe Thornton, Brandon Montour.

Skott: 26–33 (9–9, 9–7, 8–17)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS